Κέικ καρδιά χωρίς φόρμα καρδιάς .: Γιορτή των Ερωτευμένων - Αγίου Βαλεντίνου .: Ματιά
 

Κέικ καρδιά χωρίς φόρμα καρδιάς

Θέλουμε ένα νόστιμο κέικ με σχήμα καρδιάς, η μέρα των ερωτευμένων πλησιάζει, και δεν έχουμε φόρμα καρδιά. Τι κάνουμε; Πολύ εύκολο! Χρησιμοποιούμε αυτά που ήδη έχουμε στην κουζίνα μας.

Γράφει: Matia Gr
Κέικ καρδιά χωρίς φόρμα καρδιάς
Υλικά:

1 αντικολλητικό ταψάκι στρογγυλό 22 ή 24cm
1 αντικολλητικό ταψάκι τετράγωνο 22 ή 24cm
1 νόστιμη συνταγή για κέικ
1 νόστιμη συνταγή για γλάσσο
1 χάρακα

Εκτέλεση:

Ακολουθούμε την συνταγή για κέικ και μοιράζουμε ισόπαχα την δόση στα δύο βουτυρωμένα και αλευρωμένα ταψιά μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα έως 1 ώρα και 10 λεπτά και αφήνουμε τα κέικ μας να κρυώσουν. Στη συνέχεια με τη βοήθεια χάρακα κόβουμε το στρογγυλό κέικ ακριβώς στη μέση. Κόβουμε μια λεπτή λωρίδα από τις δύο κάθετες πλευρές του τετραγώνου για να φύγει το σκληρό μέρος της άκρης τους. Τοποθετούμε τα κέικ μας όπως ακριβώς δείχνει η φωτογραφία και ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής για γλάσσο τα γλασσάρουμε. Το κέικ καρδιά (αλλά χωρίς να έχουμε φόρμα σε σχήμα καρδιάς) είναι έτοιμο! Εάν θέλουμε μεγαλύτερο ή μικρότερο σε μέγεθος κέικ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερα ή μικρότερα ταψάκια. Αρκεί να έχουν το ίδιο μέγεθος.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.
Θέματα