Ματιά

Σοκολατένια γλυκά φυστίκια

Ένας από τους πιο οικονομικούς ξηρούς καρπούς είναι και οι αραχίδες, τα γνωστά σε όλους μας αράπικα φυστίκια. Σκεφτείτε τώρα την πλούσια γεύση τους να συνδυάζεται με τις αγαπημένες γεύσεις της ζάχαρης και του κακάο! Εύκολη συνταγή και πεντανόστιμο αποτέλεσμα!

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατένια γλυκά φυστίκια
Υλικά:

1/2 κιλό φυστίκια αράπικα (αραχίδες) άψητα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 κουταλιές γεμάτες σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 φλυτζάνι του τσαγιού νερό και μέσα προσθέτουμε τη ζάχαρη και την σκόνη κακάο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φυστίκια και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να στεγνώσει το μείγμα μας. Για να γίνουν τα σοκολατένια φυστίκια μας τραγανά τα απλώνουμε σε στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ταψί και τα ψήνουμε για δέκα λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις κρυώσουν τα σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα