Αρχική Ματιά
Νέο στη Ματιά
Β  ΕΙΔΑ .:ΤΑΞΙΔΙΑ .:ΣΥΝΤΑΓΕΣ .:ΒΙΒΛΙΑ .:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ .:ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .:ΔΙΑΦΟΡΑ .:ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ .:ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .:ΤΥΧΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ Β 
Β 
Β 
Β 
Λογοτέχνες... Αρχική Βιβλιοθήκης ...Λευτέρης Σακκάς!
Για να επιστρέψετε στους Λογοτέχνες κάντε κλικ εδώ! Για να επιστρέψετε στα Πρόσωπα κάντε κλικ εδώ!
Β 

Λευτέρης Σακκάς

Β 

Λευτέρης ΣακκάςΓεννήθηκα στο Περιστέρι Αττικής το 1971 σε μια ιδιωτική κλινική, στη θέση της οποίας ευημερεί πια μία τράπεζα. Βλέπετε, η μόδα της εποχής είναι να μειώνονται οι γεννήσεις και να αυξάνονται τα δάνεια.

Μέχρι τα 5 χρόνια μου ασχολήθηκα σχεδόν αποκλειστικά με τον κατασκευαστικό τομέα (τα ονομαζόμενα τουβλάκια) και περιστασιακά έκανα τον μηχανικό αυτοκινήτων σε μικρά μοντέλα. Επειδή όμως τα χαλούσα αντί να τα φτιάχνω, οι γονείς μου με έστειλαν στο σχολείο.

Τελείωσα το 66ο δημοτικό σχολείο και πέρασα με άνεση στο 27ο Γυμνάσιο. Εκεί διέπρεψα ως απουσιολόγος και αδίκως απέκτησα τη φήμη του σπασίκλα, αφού συμμετείχα σε όλες τις δραστηριότητες της παρέας χωρίς διακοπές. Η φήμη μου ως μη σπαστικού αποκαταστάθηκε στο λύκειο, όταν σε κάθε μάθημα της γυμναστικής έλειπε τουλάχιστο η μισή τάξη, και το απουσιολόγιο είχε το πολύ τρεις εγγραφές! Διάλεξα έναν τομέα με τον οποίο ήθελα να ασχοληθώ μελλοντικά, την λατρεμένη γεωμετρία, αυτό όμως άλλαξε μονομιάς, όταν μετά από μία μπουνιά μου σε έναν άτυχο που έβρισε τη μητέρα μου, του έφυγαν τέσσερα δόντια. Τότε αποφάσισα να γίνω νοσηλευτής (τι μπορεί να κάνει μια μπουνιά!).

Εν τω μεταξύ άρχισα να έχω περίπου 20 χόμπυ και ασχολίες, οι οποίες διατηρούνται και σήμερα, με σημαντικότερες τον φιλοτελισμό, το αμερικάνικο μπιλιάρδο, το ερασιτεχνικό θέατρο, τους υπολογιστές και τον Πανιώνιο, όλα κοινά δηλαδή...

Η ζημιά με την συγγραφή οφείλεται στον αγαπημένο και εξ αγχιστείας ξάδερφο Στάθη Παπαγιαννίδη, όταν μου έδωσε ένα ιστορικό μυθιστόρημα και μου είπε την ιστορική ατάκα: "Πάρε το, μπορεί να σου αρέσει". Ορίστε τι έκανες Στάθη! Τώρα γράφω κι εγώ!

Δηλώνω αθεράπευτα αυθεντικός, ψιλο Δον Κιχώτης και ένθερμος υποστηρικτής της φιλίας, που πιστεύω πως είναι το πιο αληθινό πράγμα του κόσμου.

Στα μεσοδιαστήματα ασχολούμαι όσο μπορώ με τη γυναίκα μου και τα δύο υπέροχα παιδιά μου, όσο μου επιτρέπει η εργασία μου σε δομή αποκατάστασης του ψυχιατρείου.

Τέλος, γράφω αυτόν τον καιρό το δεύτερο βιβλίο μου. Και επειδή τα λεφτά όλου του κόσμου δεν αξίζουν μία μπροστά στις αυθεντικές φιλικές επαφές, δηλώνω πως θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Μπατσιούλα. Ελπίζω δηλαδή να το θέλουν...

Β 
Β 
Τα βιβλία του Λευτέρη Σακκά, που έχουν εκδοθεί, είναι:
Β 

Έξοδος«Έξοδος»,
Εκδόσεις Μπατσιούλας, 2008.

Ήξεραν ότι δεν είχαν καμία ελπίδα. Το μόνο που τους έμενε ήταν να πεθάνουν ελεύθεροι.
Πεινασμένοι, εξουθενωμένοι, χωρίς πολεμοφόδια και νερό, αποκομμένοι από κάθε βοήθεια, άντεξαν. Υπερασπιστές περήφανοι, γεμάτοι ανδρεία και τόλμη που πέρασαν στην αθανασία. Η ενδοξότερη στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας που συγκλόνισε το παγκόσμιο στερέωμα γράφτηκε σε μια μικρή πόλη της εξεγερμένης Ελλάδας, το Μεσολόγγι.
"Όποιος πεθαίνει σήμερα, χίλιες φορές πεθαίνει"
Διονύσιος Σολωμός

Β 

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο του Λευτέρη Σακκά "Έξοδος", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Β 

Οι εκλεκτοί του θανάτου«Οι εκλεκτοί του θανάτου»,
Εκδόσεις Μπατσιούλας, 2010.

Ο Κράλλης άκουσε ψίθυρους δίπλα του. Ήταν ο Μπιλ.
"Παραμιλάς από τώρα;"
"Σκάσε! Κάνω την προσευχή μου".
"Ελπίζω να ξέρεις πολλές".
"Εσύ ξέρεις καμία;"
"Ναι".
"Τότε σκάσε και κάνε κι εσύ!"

Ο ελληνοαμερικάνος Αντώνης Κράλλης είναι έτοιμος να ριχτεί στην πιο κρίσιμη μάχη του πολέμου. Η ώρα της απόβασης έχει φτάσει. Απέναντί του ο αξιωματικός των SS Κουρτ Βάινχαρντ, συμμέτοχος στις σφαγές στο Μπάμπι Γιάρ και τα Καλάβρυτα. Η συνάντησή τους στο πεδίο της μάχης μοιραία. Πιόνια και οι δύο στη σκακιέρα του ολέθρου, ανήμποροι να αντιταχθούν στις βουλές του θανάτου, που τελικά θα επιλέξει τους εκλεκτούς του.

Κοιτούσα τον ουρανό ανέκφραστος. Η μορφή της μητέρας εξαφανίστηκε και στη θέση της είδα μια κάννη περιστρόφου να με σημαδεύει. Πίσω της ένας Γερμανός. Σαν να μου έδωσε λίγο χρόνο, δεν πυροβόλησε αμέσως…

Β 

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο του Λευτέρη Σακκά "Οι εκλεκτοί του θανάτου", κάνοντας κλικ εδώ!

Β 
Στην Ματιά έχουν δημοσιευθεί με την άδεια του κ. Λευτέρη Σακκά τα παρακάτω κείμενα του. Για να τα δείτε κάντε κλικ στον τίτλο τους:
Συνταγή για πετυχημένο γάμο!
Β 
Β 
Β 
Δείτε:
Λογοτέχνες
Διάφορα
Επιστήμονες
Ζωγράφοι
Εθνικοί Ήρωες - Ευεργέτες
Μουσικοί
Ηθοποιοί
Επιφανείς
Β 
Δείτε επίσης:
Στέλλα Σαμιώτου Φιτσάιμονς
Dan Fitzsimons
Λευτέρης Σακκάς
Τζένη Λιάππα
Δημήτρης Π. Κρανιώτης
Κώστας Β. Καραστάθης
Ελένη Αλεξίου
Γιάννης Καλπούζος
Λότη Πέτροβιτς - Αvδρoυτσoπoύλoυ
Γεωργία Δεμίρη
Νίκος Ζώρης
Β 
Αναζήτηση
Β 
Β 
Up
Β 
Β 
Β 
Επικοινωνία | Όροι Χρήσης | Πλοηγηθείτε | Λάβετε Μέρος | Δημιουργία και Ανάπτυξη ΆΡΚΕΣΙΣ
Β 
Β