«Αμαλία», Σπύρος Πετρουλάκης .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Αμαλία», Σπύρος Πετρουλάκης

Σαν να παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία, υψηλής αισθητικής αξίας, φαντάζει! Μαγευτικό!

Γράφει: Matia Gr
«Αμαλία», Σπύρος Πετρουλάκης

Ένα ακόμα εξαίρετο δημιούργημα της πένας του Σπύρου Πετρουλάκη βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. «Αμαλία», είναι ο τίτλος του και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας, τον Απρίλιο του 2018.

Υπόθεση βιβλίου

Σε ένα σχετικά απομονωμένο αγρόκτημα στην Ορεινή Κορινθία, ζει η οικογένεια της Αμαλίας. Εκείνη, στα τελειώματα της εφηβείας της, είναι το δεύτερο παιδί. Υπάρχει μια μεγαλύτερη αδερφή και ένας μικρότερος αδερφός. Οι άντρες της φαμίλιας είναι σκληρόκαρδοι και ανελέητοι.

Συνδετικός κρίκος όλων τους και τροχοπέδη των άγριων ενστίκτων τους, είναι η γιαγιά της οικογένειας -Αμαλία και αυτή- που ασκεί τη τέχνη της μάντισσας και ενίοτε της μάγισσας! Το χάρισμα το έχουν κληρονομήσει και οι δύο εγγονές της με την Αμαλία όμως να υπερτερεί της Σταματίας -έτσι ονομάζεται η αδερφή της- στην καλοσύνη της ψυχής. Η Σταματία έχει μοιάσει -μην πούμε και ξεπεράσει- τα αρσενικά της οικογένειας.

Όταν κάποια στιγμή η γιαγιά εξαφανίζεται αρχίζουν στην οικογένεια τα φονικά… με δράστες κάποια από τα μέλη της! Αποτέλεσμα αυτού είναι η παντελής διάλυσή της και η φυγή της Αμαλίας στην Αθήνα, όπου καλείται να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Μοναδική της έγνοια είναι ο αδερφός της, ο Μιχάλης, που προς το παρόν δεν μπορεί να τον πάρει μαζί της!

Τριανταπέντε χρόνια αργότερα, στην πρωτεύουσα, πραγματοποιούνται δολοφονίες έφηβων κοριτσιών που ο τελετουργικός τους τρόπος δείχνει ότι έχουν διαπραχθεί από σατανιστές. Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας βρίσκεται, φυσικά, επί ποδός αναζητώντας τους δράστες. Αιχμή του δόρατος της αναζήτησης, είναι ο προϊστάμενος του τμήματος, ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός.

Η υπόθεση είναι ίσως η πιο δύσκολη που έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής οι διωκτικές αρχές μιας και οι δολοφόνοι των αθώων κοριτσιών είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και… έχουν, κατά τα φαινόμενα, πληροφόρηση μέσα από τις τάξεις της αστυνομίας!

Τι σχέση έχουν οι ειδεχθείς αυτές δολοφονίες με όσα συνέβησαν πριν τρεις δεκαετίες στην Ορεινή Κορινθία; Θα καταφέρει ο αστυνόμος Καππαρός και οι υφιστάμενοί του να ρίξουν φως στην υπόθεση και να συλλάβουν τους δράστες; Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, η σύλληψη αυτή να γίνει τάχιστα. Και μάλιστα ζωής και θανάτου ενός παιδιού από τον στενότατο κύκλο του αστυνόμου!


Για να αγοράσετε το «Αμαλία», του Σπύρου Πετρουλάκη, κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Αυτό που με μάγεψε στο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη είναι οι εξαιρετικά σκιαγραφημένοι χαρακτήρες του που κινούνται -στην πλειοψηφία τους- στις παρυφές των κοινωνικά αποδεκτών ορίων. Ο ταλαντούχος συγγραφέας τους ξεδιπλώνει σιγά σιγά -με το πέρας της ανάγνωσης- και μέσα από τις πράξεις και τους λογισμούς τους, μεταφέρει πλήθος μηνυμάτων και τροφή για σκέψη στον αναγνώστη του.

Ένα επίσης χαρακτηριστικό του ταλέντου του Σπύρου Πετρουλάκη είναι η δεξιοτεχνία του στο να σου δημιουργεί ολοζώντανες εικόνες καθώς διαβάζεις το έργο του. Σαν να παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία, υψηλής αισθητικής αξίας, φαντάζει! Μαγευτικό!

Η ανάγνωση ρέει αβίαστα και το οπισθόφυλλο πλησιάζει με ρυθμούς καταιγιστικούς. Στο τέλος; Πέρα από το ότι εύχεσαι να είχε άλλες τόσες σελίδες, μένεις με ένα χαμόγελο αισιοδοξίας -είναι σκληρό σαν μυθιστόρημα λόγω του θέματός του- και έντονα συναισθήματα (χαράς ή λύπης δεν σας λέω) γιατί ο ήρωας που συμπαθείς από τις πρώτες σελίδες αποδεικνύεται… επί των σελίδων του βιβλίου!

Διαβάστε το, φυσικά, με την πρώτη ευκαιρία! 🙂

Οπισθόφυλλο:

ΣHΜΕΡΑ: Ένας serial killer εκτελεί τελετουργικά τα θύματά του, όλα ανήλικα κορίτσια, αφήνοντας ως υπογραφή μια κάρτα ταρό που απεικονίζει τον Πεντάκτινο Ιππότη. Ο αστυνόμος Αριστείδης Καππαρός, αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη υπόθεση της καριέρας του, κυνηγά τον δολοφόνο ισορροπώντας στα όρια του χρόνου. Καθώς η κλεψύδρα αδειάζει, ζωές κρέμονται από μια λεπτή κλωστή…
35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΟΡΕΙΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ: Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση της γιαγιάς της, η Αμαλία έρχεται αντιμέτωπη με μια ιδιότυπη κληρονομιά. Ωστόσο, ούτε η ίδια γνωρίζει αν πρόκειται για ευχή ή κατάρα. Το δάσος, που ως τότε ήταν το καταφύγιό της, πλέον δεν μπορεί να την κρύψει. Τώρα τρέχει. Για να σωθεί…
«Ιδιαίτεροι» άνθρωποι εξουσιάζουν τους αδύναμους. Μπορούν να ορίσουν το Καλό και το Κακό;
Ο συγγραφέας παρασύρει τους αναγνώστες σε ένα μυστηριακό μονοπάτι σωστών επιλογών και πλάνης. Άραγε ένα αχνό φως, σαν την καύτρα του τσιγάρου, είναι ικανό να φωτίσει αρκετά το σκοτάδι;


Για να αγοράσετε το «Αμαλία», του Σπύρου Πετρουλάκη, κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Αμαλία

Συγγραφέας

Σπύρος Πετρουλάκης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Απρίλιος, 2018

Αριθμός σελίδων

520

ISBN

978-618-02-1043-9

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.