«Δεν πιστεύω να φοβάσαι», Βασίλης Παπαθεοδώρου .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Δεν πιστεύω να φοβάσαι», Βασίλης Παπαθεοδώρου

Το παιδικό βιβλίο «Δεν πιστεύω να φοβάσαι», που έγραψε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου και εικονογράφησε ο Πέτρος Χριστούλιας, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020 από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Γράφει: Ολυμπία Κατσένη
«Δεν πιστεύω να φοβάσαι», Βασίλης Παπαθεοδώρου

Υπόθεση βιβλίου


Οι φίλοι μου στο σχολείο φοβούνται τα φαντάσματα.
“Φοράνε σεντόνια κι έχουν δυο τρύπες για μάτια”, λέει ο ένας.
“Περπατάνε και κάνουν ουου…, ουου…”, λέει ο άλλος.

Εγώ πάλι σκέφτομαι τα φαντάσματα κάπως διαφορετικά! Ναι, και σεντόνια μακριά φοράνε και βγάζουν φωνές σπαρακτικές που παγώνουν το αίμα. Αλλά -κι εδώ ξεκινάνε τα γέλια- έτσι όπως τα φαντάζομαι περπατάνε, ξαφνικά πατάνε την άκρη του σεντονιού τους, μπουρδουκλώνονται, κουτρουβαλιάζονται από τις σκάλες και εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι και οι κραυγές τους! ουου και ουουουυυυυυυυυ συνέχεια! από έκπληξη και ίσως και λίγο πόνο.

Έτσι τα λέω και στους συμμαθητές μου και γελάνε με τον φόβο τους. Την άλλη μέρα όμως μου έρχονται με καινούργιο φόβο! Φοβούνται το σκοτάδι!


Κι εγώ τους λέω πως το καημένο το σκοτάδι είναι τόσο σκοτεινό, που δε βλέπει τη μύτη του. Και όσο εγώ κοιμάμαι στο κρεβάτι μου, αυτό χτυπά το μικρό δαχτυλάκι του ποδιού του στα έπιπλα.
Σκάνε στα γέλια με αυτό που τους λέω. Και δεν ξαναφοβούνται το σκοτάδι.

Ο κακός ο λύκος, ο μπαμπούλας, ακόμη και το τέρας δεν μπορούν να διατηρήσουν το φοβερό και τρομερό τους πρόσωπο ή τις ζοφερές τους ιδιότητες! Τα αστεία που λέω για αυτούς διαλύουν κάθε ιδέα τρομακτική!

Και μη φανταστείτε πως ασχολούμαστε μόνο με ήρωες παραμυθιών και φανταστικά πλάσματα! Όχι δα! Έχουμε και την μανάβισσα της γωνίας, ή το ζεύγος με τα γουρλωμένα μάτια ή ακόμα ακόμα και τις κατσαρίδες, τις σκουλικαντέρες και ένα σωρό άλλα απειλητικά και φοβιστικά. Ε, όλα αυτά δεν με τρομάζουν! Φτιάχνω με αυτά αστείες ιστορίες και γελάμε όλοι για ώρα!

Υπάρχει όμως και κάτι που με τρομάζει αληθινά… Τι να είναι αυτό; Θα το μάθουμε διαβάζοντας το βιβλίο και ίσως εκεί μέσα να υπάρχει και το “γιατρικό” για τον μεγάλο αυτό φόβο. Για να δούμε!

Κριτική και εντυπώσεις

Ποτέ ένα βιβλίο για τον φόβο, τις φοβίες και τον τρόμο δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό!

Ο μοναδικός Βασίλης Παπαθεοδώρου, “ζωγραφίζει” γράφοντας το απόλυτο απολαυστικό κείμενο στο βιβλίο «Δεν πιστεύω να φοβάσαι» και ο Πέτρος Χριστούλιας “γράφει” ζωγραφίζοντας εξαιρετικά την συνοδεία της ιστορίας.

Πραγματικά δεν ξέρει κανείς με τι να πρωτογελάσει σε αυτό το βιβλίο!!! Με τα παθήματα των φόβων; με την απεικόνισή τους;;; Να σας πω με τι θα γελάω κάθε μα κάθε φορά που βλέπω το βιβλίο αυτό; Θα γελάω με την έκφραση του λύκου που στολίζει το οπισθόφυλλο!

Όμως εσείς μην μείνετε σε αυτό!!! Αγοράστε το βιβλίο και ετοιμαστείτε για γέλια και χαχανητά, για ξεκαρδίσματα και γέλια σπαρταριστά, με τους μικρούς αναγνώστες! Μην το χάσετε! Δεν υπάρχει καλύτερο από το αβίαστο παιδικό γέλιο!

Οπισθόφυλλο:

Μπρρρρρρ…

Μήπως είσαι από αυτούς που παγώνει το αίμα τους όταν ακούνε τις λέξεις φαντάσματα, μπαμπούλας, τέρας; Έλα τώρα, μη μου πεις ότι φοβάσαι. Γιατί υπάρχει τρόπος να γελάς μαζί τους και τελικά να μην τα τρέμεις. Ποιος είναι αυτός; Θα τον μάθεις στις σελίδες αυτού του βιβλίου.

Το «Δεν πιστεύω να φοβάσαι» είναι ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο για μικρά παιδιά, που θα διασκεδάσει τους φόβους τους.

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Δεν πιστεύω να φοβάσαι

Συγγραφέας

Βασίλης Παπαθεοδώρου

Εικονογράφος

Πέτρος Χριστούλιας

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Καστανιώτη

Ημερομηνία έκδοσης

Οκτώβριος 2020

Αριθμός σελίδων

27

ISBN

978-960-03-6814-7

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.