Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου

Συγγραφέας: Jean-Didier Vincent Εκδόσεις Πατάκη ISBN: 978-960-16-4412-7 ΣΧΗΜΑ: 14Χ21 ΣΕΛΙΔΕΣ: 112 ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 7,70€ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Πώς θα μάθουν τα παιδιά μας για το σεξ; Πώς θα αποφύγουν τα ψέματα, τις […]

Γράφει: Matia Gr
Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου

Μιλώντας για το σεξ στην κόρη μου
Συγγραφέας: Jean-Didier Vincent
Εκδόσεις Πατάκη
ISBN: 978-960-16-4412-7
ΣΧΗΜΑ: 14Χ21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 112
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 7,70€
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Πώς θα μάθουν τα παιδιά μας για το σεξ; Πώς θα αποφύγουν τα ψέματα, τις υπερβολές, τα σφάλματα; Πώς θα τα βοηθήσουμε να γίνουν υπεύθυνα σ’ έναν τόσο ουσιώδη τομέα της ζωής; Ίσως να προκαλεί έκπληξη ή και να φαντάζει ανάρμοστο ένας πατέρας να μιλά στην κόρη του για το σεξ. Παλιότερα, σίγουρα θα αποτελούσε σκάνδαλο· σήμερα όμως μια τέτοια συζήτηση είναι απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης. Ο ρόλος των γονιών έγκειται στο να φωτίσουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα παιδιά και να προσφέρουν τα περισσότερα και τα καλύτερα δυνατά εφόδια για την ευτυχία τους. Το σεξ παραμένει από πολλές πλευρές ένα μυστήριο και είμαστε όλοι γεμάτοι ερωτήματα: οι αλήθειες συσκοτίζονται από τις πολιτισμικές συνήθειες και τα κοινωνικά ήθη, ενώ δεν είναι λίγες οι προκαταλήψεις. Εδώ έχουμε μια ελεύθερη συζήτηση, έναν διάλογο σωκρατικής ατμόσφαιρας, ανάμεσα σ’ έναν πατέρα-επιστήμονα και σε ένα δεκατριάχρονο κορίτσι: μιλάνε για το σεξ, για τον έρωτα, για τη σωματική απόλαυση, για τους κινδύνους και για τα όρια της ελευθερίας.
Σε έναν πολιτισμό όπου το σεξ βρίσκεται παντού, ο νέος άνθρωπος νιώθει συχνά χαμένος και, καθώς δεν είναι εύκολο να βρει απαντήσεις στα ερωτήματά του, αυτοσχεδιάζει. Στη φάση αυτή, καλούμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας πώς λειτουργούν τα πράγματα που κάποτε αποτελούσαν κοινωνικό ταμπού και καλύπτονταν από σιωπή και μισόλογα.

Ο Jean-Didier Vincent είναι καθηγητής φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Paris XI. Είναι µέλος του Ιατρικού Ινστιτούτου (Ακαδηµία Επιστηµών) και της Ιατρικής Ακαδηµίας. Εκτός από τα επιστημονικά συγγράµµατά του, έχει απευθυνθεί και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, µε έργα όπως αυτό το βιβλίο και το «Biologie des passions».

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.