«Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», Θάνος Κονδύλης .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», Θάνος Κονδύλης

Τον Σεπτέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Μίνωας, το εξαιρετικό προεφηβικό βιβλίο του Θάνου Κονδύλη «Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου».

Γράφει: Matia Gr
«Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», Θάνος Κονδύλης

Υπόθεση βιβλίου

Βρισκόμαστε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας, το 334π.Χ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος εδώ και δύο χρόνια κάθεται στο θρόνο της χώρας που ετοιμάζεται για τη μεγάλη εκστρατεία στην Περσία! Ο καιρός γαρ εγγύς και το μόνο που έχει απομείνει είναι μια αποχαιρετιστήρια γιορτή όπου είναι καλεσμένες οι εξέχουσες προσωπικότητες του κράτους αλλά και των συμμάχων αυτού…


Έπιναν, έτρωγαν και γελούσαν, ενώ οι μουσικοί έπαιζαν χαρούμενα τραγούδια και οι χορεύτριες χόρευαν ξέφρενους χορούς. Ο βασιλιάς Αλέξανδρος είχε πείσει όλους τους Έλληνες και τον είχαν αναγνωρίσει αρχηγό τους. Ήταν μόλις στα είκοσι δύο του και είχε πλέον ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για τη μεγάλη εκστρατεία του κατά των Περσών, έργο που είχε αρχίσει να οργανώνει από χρόνια ο πατέρας του, ο βασιλιάς Φίλιππος.

Ανάμεσα στους καλεσμένους, είναι και δύο νεαροί “διάβολοι”… ο Κάσσανδρος -γιος του Αντίπατρου- και ο Φρίξος -γιος του Κρατερού! Δύο επιστήθιοι νεαροί φίλοι που δεν έχουν ησυχία. Γυρνούν σ’ όλο το παλάτι, μέχρι που εστιάζουν στο κελάρι με τα κρασιά! Είναι ευκαιρία τώρα, με την αναμπουμπούλα της γιορτής, να περάσουν απαρατήρητοι και να γευθούν λίγο από το κρασί που απολαμβάνει ο ίδιος ο Αλέξανδρος!

Το σχέδιο οινοκλοπής και οινοποσίας βαίνει καλώς μέχρι που… εκεί, στα υπόγεια του βασιλικού συγκροτήματος, εμφανίζονται δύο ενήλικες που η συμπεριφορά και τα πρόσωπά τους δεν προμηνύουν κάτι καλό. Οι δύο νεαροί κατεργάρηδες αλλάζουν αμέσως ρότα πλεύσης και από το κρασί το ρίχνουν στην κατασκοπεία!

  «Ληστεία στο Χάιλαντ Φάλκον», Μ. Γκ. Λέοναρντ και Σαμ Σέτζμαν

Ευτυχώς δηλαδή, γιατί πολύ ύποπτα ακούγονται τα λόγια που ανταλλάσσουν οι δύο άντρες…


– Εδώ δε θα μας ακούσει κανείς, είπε ο άντρας με το χαρακωμένο πρόσωπο.
– Ευτυχώς. Επάνω υπάρχει πολύς θόρυβος και πολλοί…
– Μην ανησυχείς. Το μήνυμα από τον αρχηγό το έφερες;
Ο άλλος έβγαλε από τον χιτώνα του ένα χαρτί και το έδωσε στον πρώτο, που το κοίταξε και χαμογέλασε.

Ωχ ωχ! Όταν οι άδικοι γελούν, οι δίκαιοι πρέπει να φοβούνται και να επαγρυπνούν! Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν ο Κάσσανδρος και ο Φρίξος, και έτσι αναλαμβάνουν -άλλο που δεν ήθελαν- να ερευνήσουν τους δύο αυτούς περίεργους τύπους και αφού συγκεντρώσουν στοιχεία να τα παρουσιάσουν στους γεννήτορές τους και στον ίδιο τον βασιλιά.

Αυτή τους όμως η σκέψη είναι άραγε σοφή; Μήπως οι καταστάσεις που πάνε να μπλέξουν τους ξεπερνούν; Θα καταφέρουν να βγουν σώοι από αυτή την αποστολή και να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους ενήλικες; Πόσο επικίνδυνοι είναι οι δύο μυστηριώδεις άντρες και τι κακό μπορούν να προξενήσουν στην χώρα, στην εκστρατεία και στον Αλέξανδρο;

Πολλά ερωτήματα, ε; Το γνωρίζω αλλά… όλα απαντώνται στις σελίδες του «Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», που έγραψε ο Θάνος Κονδύλης!


Αγοράστε το «Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», του Θάνου Κονδύλη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Ο ταλαντούχος συγγραφέας είναι γνωστός για την ικανότητά του να πλέκει εντέχνως υπέροχες ιστορίες με άριστα σκιαγραφημένους ήρωες.

Έτσι και στο «Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», έπραξε τα δέοντα δημιουργώντας ένα εξαίσιο προεφηβικό μυθιστόρημα που θα μαγέψει όχι μόνο τους μικρούς βιβλιοφάγους αλλά και όποιον το διαβάσει, ανεξάρτητα από την ηλικία του!

  «Περιπέτεια στη θάλασσα», Ένιντ Μπλάιτον

Από τις σελίδες του βιβλίου παρελαύνουν πραγματικά Ιστορικά πρόσωπα που κάνουν την ανάγνωση του έργου αυτού ακόμα πιο απολαυστική. Η γλώσσα ρέει και η πλοκή κυλά σαν γάργαρο ποταμάκι κάτω από τις φυλλωσιές αιωνόβιων δέντρων!

Πέρα όμως από τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, το «Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου» κρύβει στις γραμμές του και μικρά μηνύματα που θα φανούν χρήσιμα τόσο στην εφηβική όσο και στη μετέπειτα ενήλικη ζωή των μικρών αναγνωστών του.

Καθόλα άρτιο, ξεχωριστό και απολαυστικό, το νέο δημιούργημα του Θάνου Κονδύλη σας περιμένει στα ράφια των βιβλιοπωλείων για να το αποκτήσετε και να το συμπεριλάβετε στη λίστα με τα πιο ενδιαφέροντα προεφηβικά βιβλία που έχετε διαβάσει!

Καλή ανάγνωση!

Οπισθόφυλλο:

Πέλλα, 334π.Χ. Στην πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας ο Μέγας Αλέξανδρος διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή πριν από την έναρξη της εκστρατείας του κατά των Περσών. Δύο δωδεκάχρονοι φίλοι, ο Κάσσανδρος και ο Φρίξος, κατεβαίνουν κρυφά στα υπόγεια του παλατιού. Όταν ο Κάσσανδρος μπαίνει στο βασιλικό κελάρι, ακούει τυχαία ομιλίες. Κρύβεται και βλέπει δυο άντρες να συνομιλούν σιγανά και ύποπτα. Όταν φεύγουν, ο Κάσσανδρος ανακαλύπτει ένα μισοκαμένο μήνυμα που εκείνοι προσπάθησαν, ατυχώς, να καταστρέψουν στο τζάκι του δωματίου. Βρίσκει τον φίλο του και ζητούν βοήθεια από τη Θεσσαλονίκη, τη μικρή αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι τρεις φίλοι σύντομα θα βρεθούν μπροστά σε μια μεγάλη συνωμοσία με επίκεντρο το ίδιο το παλάτι, χωρίς να ξέρουν ότι κάποιοι άλλοι ήδη τους παρακολουθούν…

Θα μπορέσει να σωθεί η μεγάλη εκστρατεία στα βάθη της Ασίας;


Αγοράστε το «Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου», του Θάνου Κονδύλη, κάνοντας κλικ εδώ!

  «Ένα τριαντάφυλλο για τη δασκάλα μου», Ιωάννα Μπαμπέτα

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Ο θησαυρός του βασιλιά Αλέξανδρου

Συγγραφέας

Θάνος Κονδύλης

Εικονογράφος

Θάνος Τσίλης

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Μίνωας

Ημερομηνία έκδοσης

Σεπτέμβριος 2019

Αριθμός σελίδων

149

ISBN

978-618-02-1309-6

Συντάκτης άρθρου

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.