«Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!», Λένα Μερίκα .: Βιβλία .: Ματιά
 

«Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!», Λένα Μερίκα

Ένα ακόμα εξαιρετικό ανάγνωσμα που δημιούργησε η ταλαντούχα πένα της Λένας Μερίκα. Μια φρέσκια, δροσερή, εθιστική και απολαυστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο αγαπημένους μας εφήβους. Την Θεοδώρα και τον Μίλτο.

Γράφει: Matia Gr
«Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!», Λένα Μερίκα

Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!
Είναι καλοκαίρι. Τα σχολεία έχουν κλείσει και οι μαθητές απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Έτσι και η Θεοδώρα που μαζί με τη συνονόματή γιαγιά της, έχουν ταξιδέψει μέχρι τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού, για ευνόητους λόγους. Ευνόητους λόγους για τη γιαγιά βέβαια. Τώρα τι ενδιαφέρον βρίσκει ένα δεκατετράχρονο κορίτσι σε ένα μέρος που βρίθει από ηλικιωμένους έως και υπερήλικες είναι μια άλλη, μεγάλη κουβέντα. Γεγονός είναι όμως ότι δεν περνά και τόσο άσκημα όσο θα περίμενε κανείς. Όταν η γιαγιά δεν κάνει τα λουτρά της, κάνουν παρέα, επισκέπτονται τις κοντινές ταβέρνες και για να μη φεύγουμε και από το κλίμα της εποχής, η μικρή Θεοδώρα μυεί την μεγάλη στο μαγευτικό κόσμο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αρκετά σύντομα όμως, στο προσκήνιο μπαίνει ένας μυστηριώδης, εξαιρετικά ευγενικός συνταξιούχος της ΔΕΗ. Ο κύριος Θύμιος. Ένας ώριμος άντρας που κατά τον Μίλτο κρύβει πίσω του μια ιστορία που αξίζει να ερευνήσει το ντεντεκτιβικό δίδυμο Μίλτος – Θεοδώρα. Ναι, καλά καταλάβατε. Πρόκειται για τους δύο ήρωες που έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει στα Με κύμινο και αγάπη, Κάτι τρέχει με τη μαμά του Σάκη, Κι αν μ’ αγαπάει στ’ αλήθεια; και Μα έχει ο έρωτας γιατρειά;

Την ώρα που η Θεοδώρα αναζητά πληροφορίες για τη νέα υπόθεση που καλούνται να εξιχνιάσουν, ο Μίλτος, που έχει παραμείνει αναγκαστικά στην Αθήνα, δημιουργεί στο facebook μια σελίδα παροχής υπηρεσιών. Εκεί, οι αργόσχολοι -λόγω καλοκαιρινών διακοπών- πιτσιρικάδες διαθέτουν τον χρόνο τους και τις γνώσεις τους σε όποιον “αναλφάβητο” στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ηλικιωμένο κύριο ή κυρία, το επιθυμεί, αποβλέποντας στην καλή τους διάθεση για να τους δώσουν ίσως ένα μικρό χαρτζιλίκι. Τόσο οι έρευνες της Θεοδώρας, όσο και ένα τυχαίο γεγονός στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Μίλτος, φαίνεται να οδηγούν γρήγορα στη λύση του μυστηρίου.

  «Κροίσος ο τελευταίος βασιλιάς της Λυδίας», Τιμ Λιτς


Εδώ θα μπορούσε να τελειώσει η ιστορία. Αυτό είναι ολοφάνερο, ακόμη και στο φαντασιόπληκτο Μίλτο που δεν έχει παρά να διαβάσει την απάντηση του παππού στο vrestontora.gr όπου ο ίδιος δηλώνει πως εξαφανίστηκε οικειοθελώς για κάποιο λόγο, άρα φούσκα το σενάριο με τους Ρώσους πράκτορες. Ουδέν μυστήριο προς διερεύνηση υφίσταται.

Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Καινούργιες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια και απαιτούν όλες τις ντεντεκτιβικές ικανότητες των αγαπημένων μας ηρώων για να τις συνθέσουν και να φτάσουν στην οριστική λύση του αινίγματος που λέγεται “κύριος Θύμιος”. Τι λέτε; θα τα καταφέρουν κι αυτή τη φορά να εξιχνιάσουν τον γρίφο που βρέθηκε στο διάβα τους;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα καθώς και όλα όσα συνέβησαν, τόσο στην Αιδηψό όσο και στην Αθήνα, θα τα βρείτε στο νέο βιβλίο της Λένας Μερίκα «Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος τον Ιανουάριο του 2015.

Πρόκειται για ένα ακόμα εξαιρετικό ανάγνωσμα που δημιούργησε η ταλαντούχα πένα της Λένας Μερίκα. Μια φρέσκια, δροσερή, εθιστική και απολαυστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο αγαπημένους μας εφήβους. Την Θεοδώρα και τον Μίλτο. Όπως και τα άλλα βιβλία της συγγραφέως, έτσι και το «Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!» είναι διαποτισμένο με άφθονο έξυπνο χιούμορ, ενώ ταυτόχρονα στις γραμμές του βρίσκονται σημαντικά και ωφέλημα μηνύματα για καθένα μας, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μηνύματα που πηγάζουν και αντικατοπτρίζουν την σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Μηνύματα που διευρύνουν τους ορίζοντες του αναγνώστη και έτσι τον βοηθούν να περπατήσει την σκέψη του και -γιατί όχι;- να αλλάξει τη στάση του απέναντι σε συγκεκριμένα θέματα.

  ΓΚΝΤΟΥΠ!

Με λίγα λόγια, το «Όχι άλλη αγάπη, παρακαλώ!» είναι ένα θαυμάσιο εφηβικό μυθιστόρημα που είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουν τόσο οι νεαροί αναγνώστες όσο και οι ενήλικες, ενώ ταυτόχρονα θα τους προσφέρει αρκετή και ποιοτική “τροφή” για σκέψη. Διαβάστε το με την πρώτη ευκαιρία!

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου μεταφέρουμε:

Το θρυλικό ντεντεκτιβικό δίδυμο Μίλτος – Θεοδώρα ξαναχτυπά!
Μα ποιος έχει βάλει στόχο τους συνταξιούχους της ΔΕΗ; Πού χάθηκε ξαφνικά ο κύριος Θύμιος από το σπα όπου παραθέριζε; Τον κατάπιαν τα ιαματικά νερά; Και πώς μπορεί να δηλώνει μέσω Ίντερνετ μπουχτισμένος από την πολλή αγάπη, αγνοώντας τις αγωνιώδεις προσπάθειες των δικών του να τον εντοπίσουν; Ποιος ο ρόλος του μυστηριώδους Σομαλού πιτσιρίκου κάπτεν Μπίλι; Τα λαγωνικά Μίλτος και Θεοδώρα δε μασάνε. Ενάντια σε αδίστακτους Ρώσους ολιγάρχες και ντόπιους γερο-ναζί, που το παίζουν (ναι, καλά!) καφενόβιοι της διπλανής πόρτας, εξαπολύουν την αισθησιακή πράκτορα Αναστάζια Μπουλ…

Για να συμβάλεις στη λύση του μυστηρίου, πάρε θέση:
• Πιστεύεις στην καρπουζομαντεία;
• Συμφωνείς ότι η αληθινή αγάπη κάπως φέρνει σε… πατάτα;
Αν απαντήσεις ναι, είσαι σε καλό δρόμο!

Νεκτάριος Παπασπύρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.