Ματιά

«Το εξπρές της Φιλοσοφίας», Έρικ Γουάινερ

Τον Ιούλιο του 2021 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το βιβλίο «Το εξπρές της Φιλοσοφίας» του Eric Weiner, σε μετάφραση της Έλλης Συλογίδου.

Γράφει: Matia Gr
«Το εξπρές της Φιλοσοφίας», Έρικ Γουάινερ

Υπόθεση βιβλίου


[grbk https://www.greekbooks.gr/to-expres-tis-filosofias.html%5D

Κριτική και εντυπώσεις

Οπισθόφυλλο:

Η φιλοσοφία και τα τρένα είναι για μένα καλός συνδυασμός. Στο τρένο μπορώ να σκεφτώ. Τα τρένα με πηγαίνουν εκεί που θέλω να πάω και το κάνουν με την ταχύτητα της σκέψης μου. Ωστόσο και η φιλοσοφία και τα τρένα έχουν κάτι το παρωχημένο: κάποτε ήταν ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητά μας και τώρα έχουν μεταβληθεί σε γραφικούς αναχρονισμούς. Η τεχνολογία μας παρασύρει ώστε να πιστέψουμε πως η φιλοσοφία δεν έχει πλέον σημασία. Ποιος χρειάζεται τον Αριστοτέλη, όταν υπάρχουν οι αλγόριθμοι;
AΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο πολύ επιτυχημένος συγγραφέας Έρικ Γουάινερ ξεκινά ένα ευφάνταστο πνευματικό ταξίδι, ακολουθώντας τα βήματα των μεγαλύτερων διανοητών της Ιστορίας, προκειμένου να μας δείξει πώς καθένας από αυτούς –από τον Επίκουρο έως τον Γκάντι, από τον Θορό ως την Μποβουάρ– μπορεί να μας βοηθήσει τόσο πρακτικά όσο και διανοητικά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής μας.

Μια απολαυστική και χιουμοριστική οδύσσεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, για να δούμε τον κόσμο με διαφορετική οπτική, για να ανακαλύψουμε κρυμμένες ομορφιές, για να αναζητήσουμε νέους τρόπους να ζούμε και για να μάθουμε πώς να αποδεχθούμε το θαύμα της ύπαρξης, πώς να αντιμετωπίσουμε τα λάθη μας και πώς να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή.

Αν η φιλοσοφία σας φαίνεται βαρετή, διαβάστε αυτό το βιβλίο. Η αφήγηση του Έρικ Γουάινερ θα αφυπνίσει τον νου σας.
Amazon.com – Βιβλίο του μήνα (Σεπτέμβριος 2021)


[grbk https://www.greekbooks.gr/to-expres-tis-filosofias.html%5D
ΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Ι ΕΡΙΚ ΓΟΥΑΪΝΕΡΤΟ ΕΞΠΡΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Ι ΕΡΙΚ ΓΟΥΑΪΝΕΡ

Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το εξπρές της Φιλοσοφίας
The Socrates express. Adventures in philosophy

Συγγραφέας

Έρικ Γουάινερ
Eric Weiner

Μετάφραση

Έλλη Συλογίδου

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ημερομηνία έκδοσης

Ιούλιος 2021

Αριθμός σελίδων

463

ISBN

978-618-01-3991-4

Συντάκτης άρθρου

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.

Σχετικά άρθρα

Θέματα