«Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο», Σοφία Κλιάνη .: Βιβλία .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

«Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο», Σοφία Κλιάνη

Το εξαιρετικά χαρούμενο κείμενο πλαισιώνεται άψογα από μια υπέροχη εικονογράφηση και δημιουργούν ένα βιβλίο σκέτη λιχουδιά!

Γράφει: Matia Gr
«Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο», Σοφία Κλιάνη

Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο»,
Το Φεβρουάριο του 2017 κυκλοφόρησε ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο, του οποίου συγγραφέας είναι η Σοφία Κλιάνη. Έχει τον τίτλο «Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο» και μας μεταφέρει σε ένα ξεχωριστό τόπο… το αριθμοχώρι!!!

Υπόθεση βιβλίου

Ένα χωριό που κατοικείται μόνο από αριθμούς, πολύχρωμο και διαφορετικό, δεν είναι σε όλους μας γνωστό. Έτσι δεν είναι; Μα… ας πλησιάσουμε λίγο την συγγραφέα! Έχει να μας μιλήσει γι αυτό.


Εκεί δεν έχει σημασία ποιο είναι τ’ όνομά σου, ούτε και τι χρώμα έχουν τα μάτια σου ή τα μαλλιά σου. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το πιο λαχταριστό σου φαγητό και ποια η αγαπημένη μυρωδιά σου. Κανένα δεν ενδιαφέρει αν έχεις καλή φωνή και ωραίους τρόπους, αν κάνεις σκανδαλιές, αν μελετάς ή όχι τα μαθήματά σου. Εκεί κανείς δεν μετράει το ύψος ή το βάρος σου…
Το μόνο που μετράει είναι αυτό:
τι σόι αριθμός είσαι.

Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη η αξία και το κύρος του. Και με τόσο κύρος που έχει… δεν θα μπορούσε να ρίχνει τη μύτη του και να μιλάει με… μικρότερους αριθμούς… θα έχανε τη σπουδαιότητά του! Ούτε καλημέρα δεν λένε διαφορετικοί αριθμοί μεταξύ τους. Ούτε λέξη!

Έτσι το αριθμοχώρι έχει για κατοίκους του εννέα οικογένειες. Εννέα οικογένειες και… το μηδέν -για να είμαστε ακριβείς στα λεγόμενά μας! Ελάτε, ελάτε να ρίξουμε μια ματιά στην οικογένεια του εννιά, μπας και καταλάβουμε μια σταλιά τι είναι στ’ αλήθεια όλα αυτά!


Τον πρώτο λόγο στο χωριό έχει το Εννιά, που μεγαλώνει τη μεγαλύτερη οικογένεια απ’ όλες. Το 9 έχει εννιά παιδιά, εννιά παλάτια και εννιά χρυσές άμαξες, που έχουν εννιά άλογα και εννιά μικρές νεράιδες η καθεμιά, για να πραγματοποιούν ευχές κάθε εννιά λεπτά. Κι απ’ την αρχαία μυθολογία πιο πολύ του αρέσει των εννέα Μουσών η ιστορία.
Το εννιά μιλάει μόνο στην οικογένειά του.

Κρίμα… τόσο μεγάλη οικογένεια και να μην μιλάει κανείς τους με τους άλλους αριθμούς του χωριού! Όμως μη νομίζετε πως οι άλλες οικογένειες των αριθμών πράττουν διαφορετικά! Όλοι μιλάνε μόνο στην οικογένειά τους και μόνο! Υποψιάζομαι πως αυτό θα τους κάνει -εκτός των άλλων- να βαριούνται πολύ!

Μα, για σταθείτε! Ξεχάσαμε πάλι το μηδέν! Έχει οικογένεια το μηδέν; Όχι, δυστυχώς δεν έχει. Έχει σπίτι το μηδέν; Όχι ούτε σπίτι έχει. Έχει το ένα, το άλλο, το παράλλο; Όχι! Το μηδέν δεν έχει τίποτα! Τίποτα απολύτως! Όμως, ξέρετε τι είναι αυτό που στεναχωρεί το μηδέν; Ο μόνος λόγος που στεναχωριέται το μηδέν είναι που δεν έχει φίλους! Για την ακρίβεια… δεν του μιλάει ψυχή! Και η ζωή κυλά βαρετή και μονόχνωτη στο αριθμοχώρι…

Μέχρι που μια μέρα, μια καταπληκτική ιδέα κάνει το μηδέν να βρει το κέφι του! Τι, πως, πότε, που και γιατί; Όλα αυτά θα τα μάθετε διαβάζοντας το εντυπωσιακό, εκπληκτικό και απίστευτα διασκεδαστικό βιβλίο «Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο» της Σοφίας Κλιάνη που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2017 από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.


Αγοράστε το βιβλίο «Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο», της Σοφίας Κλιάνη, κάνοντας κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Το «Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο», της Σοφίας Κλιάνη, είναι ένα παιδικό βιβλίο που απευθύνεται σε μικρούς λάτρεις της ανάγνωσης από 4 ετών και άνω. Θα τους ψυχαγωγήσει δίνοντας έναυσμα για πολλές πολλές συζητήσεις με τους ενήλικες, με το κεφάτο γεμάτο φαντασία περιεχόμενό του! Μέσα από τις σελίδες του όμως ξεπηδά και ένα πολύ σπουδαίο μάθημα: αρκεί ένας να κάνει την αρχή για να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά φυσικά όλοι μαζί γίνονται πιο δυνατοί και καταφέρνουν πολύ περισσότερα.

Το εξαιρετικά χαρούμενο κείμενο πλαισιώνεται άψογα από την υπέροχη εικονογράφηση της Λιάνας Δενεζάκη και δημιουργούν ένα βιβλίο σκέτη λιχουδιά!


Αγοράστε το βιβλίο «Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο», της Σοφίας Κλιάνη, κάνοντας κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Το μηδέν μασκαρεμένο έχει μυστικό κρυμμένο

Συγγραφέας

Σοφία Κλιάνη

Εικονογράφος

Λιάνα Δενεζάκη

Εκδοτικός οίκος

εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Ημερομηνία έκδοσης

Φεβρουάριος 2017

Αριθμός σελίδων

32

ISBN

978-618-5151-33-1

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.