Γιορτινός χιονάνθρωπος .: Διάφορα .: Ματιά
 

Γιορτινός χιονάνθρωπος

Είναι από ρολό αυτό; Τι ωραίο διακοσμητικό!

Γράφει: Matia Gr
Γιορτινός χιονάνθρωπος

Ξύλινος διακοσμητικός χιονάνθρωπος

Θα χρειαστούμε:
Χοντρό χάρτινο ρολό
Μπογιές
Χαρτί περιτυλίγματος
Σπάγκο
Φαρδιά κορδέλα
Μικρά στολίδια

Κατασκευή:
Χοντρό χάρτινο ρολό μπορούμε να βρούμε συχνά στους κάδους ανακύκλωσης. Εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε τέτοιο χοντρό ρολό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ρολό από το χαρτί κουζίνας. Αν το ρολό μας δεν είναι λευκό, το βάφουμε εμείς με τις μπογιές μας. Το αφήνουμε να στεγνώσει καλά και κατόπιν σχεδιάζουμε πάνω του ματάκια, μυτούλα και χαμογελαστό στοματάκι. Με το χαρτί περιτυλίγματος φτιάχνουμε στο πάνω μέρος του ρολού έναν σκούφο κολλώντας το χαρτί στο ρολό και δένοντας το περισσευούμενο μέρος του με σπάγκο. Θα γίνει περίπου όπως βλέπετε στη φωτογραφία (απλά αντί για τετράγωνο ξύλο, θα είναι το στρογγυλό χάρτινο ρολό μας). Κάτω από τη φατσούλα που ζωγραφίσαμε δένουμε την φαρδιά κορδέλα έτσι ώστε να μοιάζει με κασκόλ και από εκεί κρεμάμε και ένα στολίδι.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε ρολό από το χαρτί κουζίνας επειδή ελαφρύ και λεπτό κολλάμε στη βάση του ένα τετράγωνο χαρτόνι που θα βοηθήσει τον χάρτινο χιονάνθρωπό μας να μένει πάντα όρθιος.

  Γιορτινό στεφάνι στα χρώματα των Χριστουγέννων
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.