Χιονάνθρωπος στην πόρτα .: Διάφορα .: Ματιά
 

Χιονάνθρωπος στην πόρτα

Ένας έξυπνος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τις άσπρες πόρτες του σπιτιού μας.

Γράφει: Matia Gr
Χιονάνθρωπος στην πόρτα

Χιονάνθρωπος στην πόρτα

Η κατασκευή αυτή μας επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε την άσπρη πόρτα μας για να φτιάξουμε έναν χιονάνθρωπο χωρίς πολλά πολλά υλικά

Θα χρειαστούμε:
Μαύρο χαρτόνι
Πορτοκαλί χαρτόνι
Κόκκινο χαρτόνι ή και κόλλα γλασέ κόκκινη
Έτοιμες χιονονιφάδες ή χειροποίητες με σύρμα πίπας
Ένα κλαδάκι με ου ή κάποιο στολιδάκι για το καπέλο του χιονάνθρωπου
Κολλητική ταινία διπλής όψης και κόλλα πλαστελίνη
Μέτρο, χάρακα, ψαλίδι, διαβήτη

Κατασκευή:
Κόβουμε ίδιου μεγέθους κύκλους που θα τους χρησιμοποιήσουμε για μάτια (2), χαμόγελο (5), και κουμπιά (2-3) από το μαύρο χαρτόνι. Κόβουμε ένα ισοσκελές τρίγωνο για τη μύτη του χιονάνθρωπου, από το πορτοκαλί χαρτόνι. Τώρα μετράμε το πλάτος της πόρτας μας και υπολογίζουμε πως θα χρειαστούμε δύο λωρίδες που θα πρέπει να ενώσουμε έτσι ώστε το γείσο του καπέλου του χιονάνθρωπου να είναι 15-20 εκατοστά μεγαλύτερο από την αντίστοιχη κάσα της πόρτας (το σύνολο περίπου 40 πόντοι δηλαδή). Μετά θα φτιάξουμε το σώμα του καπέλου που θα πρέπει να είναι διπλάσιο σε ύψος από το γείσο του αλλά θα είναι τόσο στενό όσο η πόρτα μας (χωρίς την κάσα της). Τα κομμάτια που θα χρειαστεί να τα ενώσουμε μεταξύ τους τα κολλάμε με την κολλητική ταινία διπλής όψης. Τα χαρτόνια που θα κολλήσουμε πάνω στον τοίχο ή στην πόρτα μας θα τα κολλήσουμε με κόλλα πλαστελίνη. Τώρα θα φτιάξουμε το κασκώλ του χιονάνθρωπου με το κόκκινο χαρτόνι. Αυτό θα πρέπει να έχει μήκος περίπου διπλάσιο της πόρτας μας. Κόβουμε οριζόντια το χαρτόνι στην μία άκρη του ώστε να γίνουν τα κρόσια του κασκώλ. Κολλάμε το κασκώλ με κόλλα πλαστελίνη στην πόρτα ώστε η άκρη του κασκώλ που δεν έχει κρόσια να είναι ακριβώς στην άκρη της πόρτας. Στη συνέχεια κολλάμε μέχρι λίγο πριν από το τέλος της κάσας της πόρτας και ανοίγουμε την πόρτα μας εντελώς για να δούμε που θα κολλήσουμε το κασκώλ στον τοίχο μας, έτσι ώστε να μην σχιστεί από το άνοιξε κλείσε της πόρτας. Όταν το στερεώσουμε και εκεί κολλάμε πάνω στο κόκκινο κασκώλ τις χιονονιφάδες, και πάνω στο καπέλο το κλαδάκι με το ου. Ο χιονάνθρωπος μας είναι έτοιμος να στολίσει όμορφα και γιορτινά την πόρτα μας!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.