Απαράδεκτη απόφαση

Απαράδεκτη απόφαση

Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Παγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας
Αντιγράφω από το υπ’ αριθ. Πρωτ. 97/3 Δεκεμβρίου 2012 Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Παγωνιανής και Κονίτσης:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Παγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Διερωτήθηκα αρκετές φορές μήπως αυτοί που μας κυβερνούν έχουν παραφρονήσει. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας σύμφωνα με την οποία για να πάρει σύνταξη ο Βορειοηπειρώτης πρέπει να διαμένει μονίμως στην Ελλάδα τουλάχιστον από εικοσαετίας!

Η απόφαση αυτή είναι όχι μόνο εξωφρενική, αλλά αυτόχρημα αντεθνική. Διότι υποχρεώνονται οι γέροντες Βορειοηπειρώτες, που επέμεναν και επιμένουν να ζουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους – ακόμη κι όταν βίωναν τους απάνθρωπους διωγμούς του καθεστώτος αλήστου μνήμης κομμουνιστή δικτάτορα Ένβέρ Χότζα – να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και τους τάφους τους των πατέρων τους για να έρθουν να κατοικίσουν στην Ελλάδα. Και αυτό πότε; Όταν πλήθη Αλβανών κατακλύζουν τα χωριά μας της Ελληνικής Βορειοηπειρωτικής κοινότητας, καιροφυλακτώντας πότε θα αποκτήσουν τα σπίτια και τα κτήματα των Βορειοηπειρωτών, όταν θα φύγουν από τα πάτρια εδάφη με την προοπτική και τις ευλογίες της Ελληνικής Πατρίδας!

Την απαράδεκτη αυτή απόφαση της Ελλάδας μόνο η λέξη ντροπή μπορεί να την χαρακτηρίσει… Κύπριοι προσέξτε! Με την πλαδαρότητα της εξωτερικής πολιτικής από τις κατά καιρούς κυβερνήσεις, η Ελλάδα έχασε την μισή Κύπρο και κινδυνεύει να χάσει και την Ελληνικότατη Θράκη. Τώρα με την τακτική για τις συντάξεις, κινδυνεύει να χαθεί η Βόρειος Ήπειρος και να δικαιωθεί, δυστυχώς, ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος την θεωρεί, μαζί και με άλλες περιοχές μέχρι και την Πρέβεζα, ως τμήμα της… “Μεγάλης Αλβανίας”».

Συμμερίζομαι τον πόνο και την αγωνία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, Δρυϊνουπόλεως, Παγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα και ενώνω μαζί του και την δική μου φωνή και διαμαρτύρομαι εντονότατα προς κάθε αρμόδιο απαιτώντας να ολοκληρωθεί επειγόντως η απαράδεκτη από κάθε άποψη αυτή απόφαση. Ή πιστεύω ότι και οι Βορειοηπειρώτες είναι Έλληνες και πρέπει να ενδιαφερόμαστε ειλικρινά γι’ αυτούς ή αδιαφορούμε και τους αφήνουμε στο έλεος των εχθρών της Πατρίδας μας! Θα μας βαραίνει όμως τότε το κρίμα και το αίμα όλων των γενναίων προγόνων μας που έπεσαν για την Ελευθερία της Βορείου Ηπείρου μας.

Φήμη του Σεβασμιωτάτου
Ἀνδρέου τοῦ Σεβασμιωτάτου καὶ Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, τῆς Ἁγιωτάτης Μητροπόλεως Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης, Ὑπερτίμου καὶ Ἐξάρχου πάσης Βορείου Ἠπείρου· ἡμῶν δὲ Πατρὸς καὶ Ποιμενάρχου, πολλὰ τὰ ἔτη.

Ιωαννίδης Αχιλλέας – Αρθρογράφος
[email protected]

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment