Αφιππεύσατε!

Αφιππεύσατε!

Ελάτε, ελάτε παιδιά μου ονειροπόλα, μαζευτείτε. Μια ξεπέτα εκεί της κακιάς ώρας, δεν την γιορτάζουν οι προσγειωμένοι άνθρωποι σαν τον μεγάλον έρωτα. Και μην μου πείτε τώρα για τον περίπλοκο έρωτα των τριών κυβερνητικών κομμάτων. Πρόκειται περί γάμου συμφερόντων, κάτι όπως εκείνος στο “Τζένη-Τζένη”. Εμείς εδώ, την πάρτη μας.
Αφιππεύσατε! Δεν θέλω τώρα με δυο γουλιές κρασί να ακούω αηδιές, “την Γαλάτειαν και μίαν καλύβην”, αφού… άντε, δεν θα το κάνω πρόστυχο, δεν είναι πρέπον τέτοια μέρα γιορτινή, αλλιώς…
Αρκετά με τα σαλιαρίσματα, τα καρδουλομαξιλαράκια και τα γουτσου-γούτσου. Κι εμείς ερωτευτήκαμε, αλλά δεν τρελαθήκαμε. Λέμε για τα ελεύθερα παιδιά, εσείς οι παντρεμένοι γιορτάστε γιατί δεν σας παίρνει κι αλλιώς. Απόψε ρίξτε και κανένα σμπάρο, έτσι για την τιμή των όπλων. Μην σας κάνει ρεζίλι το πρωί η άλλη στη δουλειά, αφού το ξέρω, δεν το κρατάει κλειστό.
Έρχεται κρύο σου λέει, ακραία καιρικά φαινόμενα. Εύχομαι να αποκλειστώ, αρκεί να μην είναι Σαββατοκύριακο και πάει στράφι ο αποκλεισμός. Έχω στην κατάψυξη γίδα! Μμμμμ, δεν είναι κακή ιδέα μέσα στον επερχόμενο χιονιά. Ε και μετά, κύμα είναι θα περάσει. Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει… Μετρημένες μέρες πια, ύστερα θα βγω να κάθομαι βράδια στη βεράντα ανάμεσα στα λελουδικά μου που έχω εγκαταλείψει στο έλεος του βορριά, μια ματιά τους ρίχνω στα πεταχτά κι ούτε μια γλυκειά κουβέντα, ένα κάτι. Να περάσει τούτο το ξέσπασμα και κατόπιν να ξαμολυθώ ένα πρωινό Σαββάτου στα Μεσόγεια, να δω ανθισμένες αμυγδαλιές, να κελαηδήσω το γνωστόν, να καλημερίσω την άνοιξη.
Ένα πάνελ υπερύθρων έχω αρπάξει αγκαλιά, φρούτα κι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, με τέτοια μέσα φτωχά θα καταπολεμήσω απόψε την παγωνιά. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στα πιο ζωηρά από εσάς. Εμείς παίξαμε τον ρόλο του ευγενικού παλιότερα και καταενθουσιαστήκαμε από το παλαμάκι του κοινού. Καλό βράδυ και… καλά κρασιά.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment