Απεργία πάντων και πασών

Απεργία πάντων και πασών

Απεργία πάντων και πασών. Αγανάχτηση κατά εκείνων που απαξίωσαν την χώρα μου, που την εξευτέλισαν διεθνώς. Δεν πήρα εγώ τα δανεικά κι αγύριστα, δεν έδωσα τα έργα κοψοχρονιά στους δικούς μου, δεν πήρα τις μίζες, δεν έκανα αλόγιστη κοινωνική πολιτική για τα ψηφαλάκια, δεν ενέκρινα τις κρατικές σπατάλες, ούτε τριπλασίασα μισθούς των “φωνακλάδικων” κλάδων. Εγώ 3,60 έπαιρνα.

Τώρα μου παίρνουν πίσω τα μισά και μου λένε ζήσε σαν Βαλκάνιος του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού, σκατά στα μούτρα τους. Θέλω πολύ την άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αγαναχτώ, παρά να περιμένω και να ελπίζω.

Απεργία πάντων και πασών. Το κράτος κλώθει τα αδιέξοδά του, ο μικροσυνταξιούχος ανησυχεί, ο εργαζόμενος αγαναχτεί κι ο φρεσκοσπουδαγμένος άνεργος ετοιμάζει βαλίτσες. Οι οικογένειες μετράνε τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, το σύνολο βγαίνει λειψό. Ημέρα αγανάκτησης κατά εκείνων που εξευτέλισαν την χώρα μου διεθνώς. Που αντί να κυκλοφορούν με κουκούλα, βγαίνουν στα κανάλια και κουνάνε το δάχτυλο.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment