Ματιά

Απεργία

Απεργία. Τίποτα δεν υπάρχει όρθιο από αξίες, μόνο εμείς και η ανάγκη να επιβιώσουμε. Γι αυτό, στους δρόμους. Οι σοσιαληστές εξαπολύουν ξένους στρατούς να τσακίσουν τους πολίτες που ζητούν τα στοιχειώδη. Καταγγέλουν τους πάντες, […]

Απεργία

Απεργία. Τίποτα δεν υπάρχει όρθιο από αξίες, μόνο εμείς και η ανάγκη να επιβιώσουμε. Γι αυτό, στους δρόμους. Οι σοσιαληστές εξαπολύουν ξένους στρατούς να τσακίσουν τους πολίτες που ζητούν τα στοιχειώδη. Καταγγέλουν τους πάντες, μαζί και τα συνδικάτα. Αυτοί που μέχρι πρότινος τους κωλοτρίβονταν, τους παραχωρούσαν τα πάντα προκειμένου να πολεμούν τον αντίπαλο. Χθες πετροβολούσαν μαζί τους τις αποκρατικοποιήσεις, σήμερα εκλιπαρούν και καταγγέλουν. Διευκόλυναν το χρήμα να πετάξει μακριά και τώρα αρπάζουν την μπουκιά από τον νηστικό συνταξιούχο. Διαστρεβλώνουν στοιχεία, κουκουλώνουν λάθη, πλιάτσικο και παραλείψεις, παρέδωσαν τα κλειδιά στους ξένους, Κάνουν την χώρα αποικία. Εκείνοι χρειάζονταν κάποιον που να κουτσομιλάει ελληνικά, αλλά να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων. Τον βρήκαν. Οι απέναντί τους μικροί κι ασήμαντοι, ανύπαρκτοι. Πέσαμε σε κακή εποχή.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook