Ματιά

Γιατί θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι

Τελικά, Θα σας πάρω να φύγουμε γι άλλη γη γι άλλα μέρη, εδωπέρα που μείναμε τώρα πια δεν συμφέρει. Τι κι αν έχουμε τον πιο γλυκό καιρό, τον πιο λαμπερό ήλιο, τις ομορφότερες ακρογιαλιές, […]

Γιατί θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι

Τελικά, Θα σας πάρω να φύγουμε γι άλλη γη γι άλλα μέρη, εδωπέρα που μείναμε τώρα πια δεν συμφέρει. Τι κι αν έχουμε τον πιο γλυκό καιρό, τον πιο λαμπερό ήλιο, τις ομορφότερες ακρογιαλιές, την ωραιότερη κουζίνα, τον πιο ώπα τρόπο διασκέδασης! Τι κι αν ως λαός είμαστε τόσο ταμπεραμεντόζος, δεν μας το εκτιμά ούτε η φράου Μέρκελ, ούτε κανείς άλλος από τις επιτροπές και τα συμβούλια που στέκονται με χοντρά γυαλιά πίσω από κάτι πίνακες και μετράνε πόσο φάγαμε, πόσο ήπιαμε και πόσα άρπαξε ο κώλος τους τα καλοκαίρια στα νησιά. Τελικά, δεν συμφέρει με τίποτα! Οι τολμηρότεροι παίρνουν τα μάτια τους, ένα δισάκι στον ώμο και την κάνουν γι άλλη γη γι άλλα μέρη. Εμείς οι με τα βαρίδια στα ποδαράκια δεμένα θα μείνουμε να χαρούμε τις αποφάσεις των εκλεκτών μας. Και να αρπάξουμε τα σκουπόξυλα στο τέλος γιατί θα φτάσει ο κόμπος στο χτένι.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;