Και… τι έμεινε βρε;

Και… τι έμεινε βρε;

Ε, ξυπνήστε πια. Έξω καλοκαιριάζει, πότε θα το χαρείτε; Πάλι σας πλάκωσε το πάπλωμα!

Θυμάμαι, όταν καθυστερούσαν κάποιοι στο σχολείο, “Άργησαν να περάσουν οι γουρούνες με το γάλα…” σχολίαζε ο δάσκαλος. Ενώ στο χωριό κάτι γριές κοψοχολιασμένες, σαν πήγαινε κανείς πρωί πρωί στην πόρτα τους, “Ακόμα δεν αδειάσαμε τα κατρουλοκάνατα” μονολογούσαν κι ας έκαναν στη γειτόνισσα τα ίδια και χειρότερα.

Αλλά αφήνουμε τα βουκολικά θέματα και πιάνουμε τα… της εποχής. Μεσούντος του Καρνάβαλου, ο καιρός ήρθε κι αποτρελάθηκε. Οι ιβίσκοι μου πετάνε βλαστάρια κανονικά σαν να έχουμε Λαμπρή, εγώ πίνω τον πρωινό καφέ στη βεράντα απαγγέλοντας κάτι δημώδες και ολίγον σόκιν είναι η αλήθεια, κλάδεψα χθες τα φυτά και ανασάνανε μια στάλα τα καλά μου. Το ραδιόφωνο παίζει απαλά (μην μας βρίσουν οι γείτονες), να ακούμε και καμιά ψιλοείδηση ανάμεσα στα τραγούδια. Εκλογές έρχονται, να μην το διασκεδάσω με τα ξεμαλλιάσματα στο εσωτερικό των κομμάτων;

Χθες με πήραν τηλέφωνο για μια δημοσκόπηση σχετικά με τους υποψηφίους της Αθήνας. Απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις παραπλανητικά, έτσι να συμβάλω στο σύστριγγλο. Αλλά, γλυκά μου, έξω καλοκαιριάζει! Και… τι έμεινε βρε; 40 μέρες κι έφτασε ο Απρίλης ο ξανθός, ο γλυκοτραγουδισμένος.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment