Ορμήνια προς ναυτιλλομένους

Ορμήνια προς ναυτιλλομένους

Ορμήνια προς ναυτιλλομένους

Να δώσω μια συμβουλή προς ναυτιλλομένους; Για τους Νεοδημοκράτες που θα ψηφίσουν ο λόγος. Και ποιος είμαι εγώ θα μου πείτε που θα ορμηνέψω μεγαλύτερους, εμπειρότερους, εξυπνότερους… Ένας που δεν έχει καμιά δέσμευση και υποχρέωση, κανένα προσωπικό συμφέρον, που έφαγε την πατσαβούρα της κρίσης στα μούτρα και που του ήρθαν τα πάνω κάτω. Ένας που τα βλέπει όλα από απόσταση.

Την ξεφουρνίζω λοιπόν. Την ορμήνια.

Καλά μου, μην ξανακάνετε το λάθος του 2009. Εκείνη ήταν πέρα για πέρα μια μαλακισμένη, ανεξήγητη και αδιέξοδη επιλογή. Το λουστήκαμε. Το κλίμα το ανέτρεψε τότε η τελική επιλογή του Αβραμόπουλου που έγειρε όπου έκρινε πιο συμφέρον για εκείνον. Αυτή είναι η ωμή αλήθεια. Με την άλλη επιλογή θα ήσαν όλα διαφορετικά. Γνώμη μου.

Δεν εκλέγουμε αδύναμους και ασήμαντους με το κριτήριο της συμπάθειας και μόνο. Έχουμε μια αδύναμη και πειραματιζόμενη διαρκώς στην καμπούρα μας κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν αρχηγούς αδύναμους. Μην γενικευτεί το κακό. Και μην βγει κανείς εδώ να πει χαζομάρες για την δεξιά και τα ξερονήσια. Δεν αντέχω άλλη βλακεία στας δυσμάς του 2015 και με όλα γύρω μας διαλυμένα.

Αν ο κόσμος ξανακάμει το ίδιο λάθος, θα ξαναφάμε την πατσαβούρα στα μούτρα, δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως και… με τις υγείες μας. Δεν το λέω από έγνοια για το συγκεκριμένο κόμμα, χέστηκα. Μας απογοήτευσαν τόσο άλλωστε, τι να τους γνοιαστείς. Αλλά ας σώσουμε ότι μπορεί ακόμα να διασωθεί. Για τον τόπο το λέω. Για εμάς. Για τα παιδιά σας. Γιατί εσείς που έχετε παιδιά οφείλετε να σκέφτεστε πιο ανοιχτά, χωρίς αγκυλώσεις και περιχαρακώσεις.

Εσάς πάλι που επιμένετε και θα ψηφίσετε κολλημένα, καθόλου δεν θα σας λυπηθώ όταν θα σας περάσει και ο Λεβέντης. Μείνετε εκεί να κουνάτε τα σημαιάκια. Όπως πανηγυρίσατε το ’09. Και είδαμε την συνέχεια.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment