Ματιά

Σπάστηκα…

Σπάστηκα… Με κλικ εδώ θα βλέπετε τα βίντεο που διαλέγει η Ματιά στο YouTube! Ε, είχα δεν είχα απόψε… σπάστηκα που λένε τα πιτσιρίκια. Πάνω στο καλύτερο. Αποδιοργανώθηκα. Ήθελα να γράψω εδώ τα… δέοντα, […]

Σπάστηκα…

Σπάστηκα…

Ε, είχα δεν είχα απόψε… σπάστηκα που λένε τα πιτσιρίκια. Πάνω στο καλύτερο. Αποδιοργανώθηκα. Ήθελα να γράψω εδώ τα… δέοντα, είναι κι οι μέρες πονηρές και σαχλές μαζί, δίνουν υλικό. Πάνω που καταπιάστηκα να στρώσω το κειμενάκι, να ξεχαρμανιάσω προετοιμαζόμενος για την αυριανή βουτιά στα παγωμένα νερά, κι ενώ ξεκίνησα με το ότι σήμερα φύγανε τα παγανά, οι καλικάντζαροι ντε, μου ήρθε έτσι μια απότομη κι έβαλα να ρίξω μια ματιά στις ειδήσεις.

Τι το ‘θελα;

Έπεσα σε παράθυρο που φιλοξενούσε πολιτικά πρόσωπα ΚΑΙ τον Τέρενς Κουϊκ. Ε, τόσο ήταν. Κατέβασα το καπάκι του λάπτοπ, είπα δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα και το παράτησα. Τι να πεις πια; Άει στο καλό σου παιδί μου, έχει κι η υπομονή τα όριά της.

Θα τηγανίσω πατατούλες. Νηστεία σήμερα, έστω και ελαφρά, με λαδερό. Αύριο έχει εκδρομή (εκκίνηση χωρίς καφέ), θα παρακολουθήσω την τελετή αγιασμού των υδάτων σε ένα εκκλησάκι παραθαλάσσιο. Ε, μην πιούμε και τον αγιασμό φαγωμένοι, σαν τα ζωντόβολα. Μετά; Α, μετά θα απολαύσω διπλοτριπλό καπουτσίνο δίπλα σε τζάκι απέναντι από το κύμα. Το τραπέζι είναι κλεισμένο. Έξω θα εκτυλίσσονται ακραία καιρικά φαινόμενα και πίσω από τη τζαμαρία τα κούτσουρα θα τρίζουν κι η σοκολατόπιτα θα κλέβει την παράσταση.

Τι να λες τώρα για τις εκλογές, για τον πανικό του Σαμαρά, την τσαντίλα του Βενιζέλου και το τίποτα του Σύριζα; Οι υπόλοιποι; Ε, καλά. Πείτε τα μόνοι σας. Κι όταν ρίξετε ένα κάρο μπινελίκια και ξεχαρμανιάσετε, πείτε καμμιά ιδέα για το τι σκατά θα ρίξω του λόγου μου στην κάλπη. Ή μήπως να μην κατέβω καθόλου… Πού να τρέχω στο καταχείμωνο… Και για ποιο λόγο άλλωστε; Θα αρπάξουνε το κουμάντο οι Συριζαίοι αντάμα ή με τον Κατακαμένο (που δεν τον βλέπω εντός), ή με τον Ποτάμη (που τον βλέπω αλαμπρατσέτα με όλους) ή με τον Κουβέλη (που μήτε κι αυτόν τον βλέπω) ή με τον Βενιζέλο (που τον βλέπω δεν τον βλέπω). Στην αναβροχιά θα αρπάξουν το κουμάντο και παρέα με τον Σαμαρά. Μην το προχωρήσω παραπέρα και μου την πέσουν οι …δημοκρατικές δυνάμεις. Είναι κι οι πρώην πασόκοι που ξέρουν τα κόλπα και τους πιέζουν για γιουρούσι. Βιάζονται.

Έκαψε το λάδι. Καληνύχτα.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook