Ματιά

Τα χοντρά ποσά θέλουμε πίσω

Πρόταση. Να το κάνουν σε Κυβέρνηση και Βουλή όπως εκεί που χορεύουν στην tv. Να παρουσιάζει ο καθένας το σόου του, να κόβει δυο γύρους του θανάτου, τραγουδώντας με την φωνή του κοράκου, κατόπιν […]

Τα χοντρά ποσά θέλουμε πίσω

Πρόταση. Να το κάνουν σε Κυβέρνηση και Βουλή όπως εκεί που χορεύουν στην tv. Να παρουσιάζει ο καθένας το σόου του, να κόβει δυο γύρους του θανάτου, τραγουδώντας με την φωνή του κοράκου, κατόπιν να δίνει έτσι χαριτωμένα ένα πηδηματάκι και να πέφτει στον Βάραθρο. Χαρωπά και με το βιβλιάριο καταθέσεων πιασμένο στα δόντια. Για να είμαστε δικαιότεροι, όχι όλοι. Να στρώχνουν τον προς απομάκρυνσιν οι άλλοι, ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ!

Γιατί οι πολλοί, ξέρουν εκείνους που έβακαν το δάχτυλο στο μέλι. Απλά φοβούνται μην τους καρφώσει για κείνη την αυθαίρετη προσθήκη στο εξοχικό, για την Πέργκολα στον 5ο της Φιλοθέης, για την κόρη που διόρισαν στο ΙΚΑ ή για κάτι ψιλά που φάγανε σε ένα ταξίδι και χρέωσαν παραπάνω. Ναι; Εντάξει ρε κουτά. Να τα συγχωρέσουμε τα ψιλά. Τα χοντρά ποσά θέλουμε πίσω.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook