Ματιά

Βοήθεια άνωθεν μην περιμένετε

Μαραθώνιος σου λέει! Ξαφνικά σκέφτηκα πως φέτος δεν θα βγει ο Γιώργος με το καλσόν να τρέξει, πήγα να μελαγχολήσω που δεν μπορούσα να τον αρπάξω εκεί, κατόπιν προς στιγμήν οργίστηκα, μετά αναμέτρησα το […]

Βοήθεια άνωθεν μην περιμένετε

Μαραθώνιος σου λέει! Ξαφνικά σκέφτηκα πως φέτος δεν θα βγει ο Γιώργος με το καλσόν να τρέξει, πήγα να μελαγχολήσω που δεν μπορούσα να τον αρπάξω εκεί, κατόπιν προς στιγμήν οργίστηκα, μετά αναμέτρησα το μάταιο και αναθάρρησα. Τελικά γέλασα έτσι στυφά. Είναι που προσπάθησαν να με παρηγορήσουν οι άλλοι με την δόση που καταφτάνει, αλλά τώρα σου λέει γυρεύουν κάτι παραπανιστό να το ρίξουν στην αγορά, γιατί τα 31 κόμα κάτι θα πέσουν στους τοκογλύφους. Βρε δεν μας χέζουν με τις μαλακίες Κυριακάτικα, συγγνώμη κιόλας είναι η ώρα που τρώμε βούτυρο με μέλι στο ψωμί (σε λίγο σκέτη ζάχαρη). Επίσης έχω δυο νέα. Αρχίζω από το… δυσάρεστο. Φεύγει από την Ελλάδα και ο Νίκος Παπανδρέου, παίρνει τα μάτια του, ότι άλλο έχει προς μετακόμισην και φεύγει. Το άλλο είναι που θα τρέξει στο μαραθώνιο (όχι, όχι, δεν θα τρέξει ο Σαμαράς, ούτε τον Άδωνη θα στείλει) παρά μας ήρθε η εγγονή του Τσάρλυ Τσάπλιν, ωραιοτάτη. Και μέχρις εκεί φτάνουν τα ευχάριστα, αν θέλουμε κάτι παραπάνω θα το φτιάξουμε μόνοι μας. Εκ των ενόντων, βοήθεια άνωθεν μην περιμένετε, έχουν να ταχτοποιήσουν κάτι δικές τους εκκρεμότητες. Λέω να βγω για έναν καφέ στη λιακάδα, υπέροχος καιρός. Ακριβώς όπως είναι ο καιρός στην Ελλάδα που ζηλεύουν οι δανειστές της.

του Δημήτρη Χίλιου

Ο Δημήτρης Χίλιος είναι συγγραφέας και από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα του “Με το σφύριγμα του τραίνου” και “Χάρτινα φιλιά“.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Facebook

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;