«Η μέρα μου σε άσπρο μαύρο», Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Η μέρα μου σε άσπρο μαύρο

«Η μέρα μου σε άσπρο μαύρο», Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Δεκέμβριος του 2019 και στα βιβλιοπωλεία της χώρας εμφανίστηκε το νέο παιδικό βιβλίο της ταλαντούχας Τζένης Κουτσοδημητροπούλου. «Η μέρα μου σε άσπρο μαύρο» είναι ο τίτλος του και φυσικά την έκδοσή του επιμελήθηκαν οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική!

Υπόθεση βιβλίου

Δεν είναι φορές που τα βλέπεις όλα μαύρα, κατάμαυρα σαν το βαθύ σκοτάδι, επειδή νομίζεις ότι σου πηγαίνουν όλα στραβά και ανάποδα;

Ναι, όλοι μας, μικροί – μεγάλοι, έχουμε τέτοιες μέρες. Κάποιες μέρες που παρακαλάς να γίνει κάτι, ό,τι να ναι, να αλλάξει αυτή τη σκοτεινιά που βουβαίνει την ψυχή σου.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο ήρωας του βιβλίου μας. Όταν νιώθει πως όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, εύχεται να ήταν ήρωας, ξέρετε, σαν αυτούς τους σούπερ ήρωες που είναι γεμάτες οι ταινίες του κινηματογράφου και τα κόμικ. Αυτούς που δια μιας μπορούν να τα αλλάξουν όλα, να λύσουν και το πιο μεγάλο πρόβλημα.

Έτσι ήταν και η μέρα αυτή για τον μικρό μας φίλο. Μια μέρα που ξημέρωσε μέσα στη σκοτεινιά και στην αντάρα μιας και ο ήλιος είχε χωθεί μες τα σύννεφα μαχμουρλής και μουτρωμένος. Και ω του θαύματος, όταν το αγόρι φωνάζει στα σύννεφα να φύγουν μακριά, αυτά εξαφανίζονται! Πω πω! Λέτε να τον άκουσαν; Μήπως έχει σούπερ δυνάμεις; Μήπως μόλις ξεκίνησε μια σούπερ υπέροχη ημέρα;

Με αυτές τις σκέψεις ξεκινά για το σχολείο γελαστός και χαρούμενος. Όμως… Ωχ! Όχι!


Αλλά ο Στράτος μου το χάλασε.
Μπήκε στο σχολείο τρέχοντας και έπεσε πάνω μου.
Τότε σωριάστηκα και εγώ με το σακίδιο στην πλάτη.
Όσα παιδιά ήταν εκεί, γέλασαν.
Εγώ πάλι, όχι.
Σηκώθηκα, τίναξα το παντελόνι μου και θυμωμένος κάθισα μόνος σε ένα παγκάκι.

Ακριβώς εκεί, βλοσυρό και εκνευρισμένο τον βρήκε η Λίζα, το πιο όμορφο κορίτσι του σχολείου! Έπιασαν κουβέντα, λίγο για το ένα είπαν, λίγο για το άλλο, ξεχάστηκε και ο πόνος, και ο θυμός, και όλα. Μήπως τελικά είναι η Λίζα -εκτός από σούπερ όμορφη και σούπερ καλή- και σούπερ ηρωίδα;


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Κριτική και εντυπώσεις

Μήπως τελικά το μόνο που χρειάζεται είναι να τα κοιτάζεις όλα λίγο διαφορετικά; Μήπως απλά η ζωή μας είναι γεμάτη εναλλαγές, με φως και χρώματα, σκοτάδι και λύπη και ορίζουμε εμείς σε τι, μέσα μας, θα δώσουμε περισσότερο χώρο; Μήπως άραγε το σκοτάδι υπάρχει για να κάνει τα χρώματα να λάμπουν τόσο; Μήπως να γίνει ο καθένας από εμάς “σούπερ ήρωας” βοηθώντας τον άλλο να αλλάξει αυτά που δεν μπορεί μόνος του; Μήπως και εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι για να παίρνει χρώμα η κάθε στιγμή;

Το «Η μέρα μου σε άσπρο μαύρο», της χαρισματικής συγγραφέως Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, είναι ένα βιβλίο διαλεχτό που ο κάθε αναγνώστης του θα απολαύσει και θα ωφεληθεί ανεξάρτητα από την ηλικία του.

Παρέχει πλήθος εναυσμάτων για σκέψεις, προβληματισμούς και συζητήσεις που θα βοηθήσουν τα παιδιά αλλά και τους μεγαλύτερους -μιας και ποτέ δεν είναι αργά για να επιλέξει κάποιος υπό ποιο πρίσμα θα βλέπει αυτά που του συμβαίνουν στη ζωή.

Το εξαιρετικό κείμενο συνοδεύεται από την υπέροχη εικονογράφηση με τις διασκεδαστικές λεπτομέρειες της Σοφίας Γαλή! Μεγάλες, σχεδόν ολοσέλιδες εικόνες που πηγαίνουν από τα μάτια στην καρδιά δένουν άψογα με το κείμενο που βρίσκεται στο κάτω μέρος τους και ολοκληρώνονται χαρισματικά.

Αποτελεί ένα έξοχο σύνολο το παιδικό αυτό βιβλίο που γράφει λίγα αλλά λέει πολλά! Πάρα μα πάρα πολλά!!! Και εννοείται… αναζητήστε το, αποκτήστε το και απολαύστε το!

Οπισθόφυλλο:

Δεν είναι φορές που τα βλέπεις όλα μαύρα, κατάμαυρα σαν το βαθύ σκοτάδι, επειδή νομίζεις ότι σου πηγαίνουν όλα στραβά και ανάποδα; Και κάτι τέτοιες στιγμές στενοχωριέσαι ή θυμώνεις και εύχεσαι να ήσουν σούπερ ήρωας για να λύνεις οποιοδήποτε πρόβλημα στη στιγμή;

Ίσως, όμως, οι κακές στιγμές να μην είναι τόσο μαύρες τελικά, και το μόνο που χρειάζεται είναι να βλέπουμε τα πράγματα με περισσότερο χρώμα!


book coverΓια να αγοράσετε το βιβλίο

κάντε κλικ εδώ!


Ταυτότητα βιβλίου

Τίτλος βιβλίου

Η μέρα μου σε άσπρο-μαύρο

Συγγραφέας

Τζένη Κουτσοδημητροπούλου

Εικονογράφος

Σοφία Γαλή

Εκδοτικός οίκος

Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική

Ημερομηνία έκδοσης

Δεκέμβριος 2019

Αριθμός σελίδων

29

ISBN

978-960-563-301-1

Συντάκτης άρθρου

Ολυμπία Κατσένη

Σχετικά άρθρα