Νυχτερινή Καταδίωξη - Run All Night - 2015 .: Cinema .: Ματιά
 

Νυχτερινή Καταδίωξη – Run All Night – 2015

Η Νυχτερινή Καταδίωξη (Run All Night) είναι ένα πολύ δυνατό θρίλερ με σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα.

Γράφει:
Νυχτερινή Καταδίωξη – Run All Night – 2015

Νυχτερινή ΚαταδίωξηΔιάρκεια:
114 λεπτά

Υπόθεση

Ο Shawn Maguire (Ed Harris) είναι ένας μαφιόζος που έχει υπό τον έλεγχό του ένα μέρος της Νέας Υόρκης. Τίποτα δεν μπαίνει ή δεν βγαίνει από την περιοχή του, αν αυτός δεν το ελέγξει και δεν το εγκρίνει. Ο Danny (Boyd Holbrook) είναι ο κακομαθημένος γιος του, που έχει εθιστεί στην ηρωίνη και προαλείφεται για την θέση του αρχηγού. Κανονίζει να συναντηθούν οι έμποροι ναρκωτικών με τον πατέρα του και είναι βέβαιος ότι ο πατέρας του θα εγκρίνει τη συμφωνία και θα τους επιτρέψει να κάνουν τις βρωμοδουλειές τους στην περιοχή τους. Ο Shawn όμως έχει άλλη γνώμη. Στο παρελθόν πολλοί φίλοι του είχαν καταστραφεί από τα ναρκωτικά και απορρίπτει τη συνεργασία κακήν-κακώς. Τώρα ο Danny έχει μπλέξει άσχημα, επειδή οι έμποροι ναρκωτικών του είχαν δώσει πολλά λεφτά για να πείσει τον πατέρα του και, φυσικά, τα θέλουν αμέσως πίσω.

Ο Jimmy Conlon (Liam Neeson) κάποτε ήταν πρωτοπαλίκαρο και κολλητός φίλος του Shawn. Το παρατσούκλι του ήταν ο “Νεκροθάφτης”. Τώρα είναι ένα ερείπιο από τις τύψεις για τους ανθρώπους που εκτέλεσε. Ο Jimmy έχει κι αυτός ένα γιο, τον Mike (Joel Kinnaman). Ο Mike είναι οικογενειάρχης και τίμιος άνθρωπος, που δεν θέλει ούτε να τον ξέρει τον πατέρα του. Βγάζει τα προς το ζειν κάνοντας τον οδηγό λιμουζίνας. Απόψε όμως η τύχη δεν είναι με το μέρος του. Οι πελάτες του, είναι οι έμποροι ναρκωτικών που πηγαίνουν στο σπίτι του Danny για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. Ο Mike περιμένει ανυποψίαστος στο αμάξι. Μέσα στο σπίτι, ο Danny – που είναι φτιαγμένος – τους δίνει μια τσάντα γεμάτη με χρήματα από το παιχνίδι Monopoly. Εκείνοι τον απειλούν και ο Danny σκοτώνει τον ένα από τους δύο και τραυματίζει τον άλλο που προσπαθεί να ξεφύγει. Δεν σταματάει εκεί. Τον ακολουθεί στον δρόμο και τον σκοτώνει. Ο Mike βλέπει τι συνέβη και, πριν προλάβει να φύγει με το αμάξι, ο Danny τον απειλεί με το περίστροφό του μιας και δεν σκοπεύει να αφήσει ζωντανό κανέναν. Τον οδηγεί στο σπίτι και ο Mike, που αρχικά φερόταν πειθήνια, τον χτυπάει με γροθιές στο πρόσωπο, παλεύει με τον συνεργάτη του Danny και το βάζει στα πόδια. Ακολουθεί μια δραματική καταδίωξη με τον Mike να τρέχει σε αυλές σπιτιών και στενάκια και τον Danny να τον ακολουθεί πυροβολώντας. Τελικά ο Mike καταφέρνει να ξεφύγει, όμως καταλάθος άφησε πίσω το πορτοφόλι του με την άδεια οδήγησης.

Ο Shawn μαθαίνει τι έχει συμβεί, λέει στο γιο του να μην κάνει τίποτα. Τηλεφωνεί στον Jimmy, ο οποίος πάει στο σπίτι του Mike για να ζητήσει από τον γιο του να μη μιλήσει για όσα είδε εκείνο το βράδυ. Εκεί όμως πηγαίνει και ο Danny, που παρά τις οδηγίες του Shawn, σκοπεύει να σκοτώσει τον Mike. Όταν ο Jimmy βλέπει τον Danny να σημαδεύει τον Mike, έχει μόνο μια επιλογή. Σκοτώνει τον Danny πριν αυτός προλάβει να βλάψει το γιο του. Ο Shawn ξέρει ότι ο γιος του ήταν ένα κάθαρμα, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρέσει αυτό που συνέβη. Θέλει τον Jimmy και τον Danny νεκρούς.

O Shawn θα βάλει τους άνδρες του, τους αστυνομικούς που λαδώνει και τον εκτελεστή Andrew Price (Common) να τους κυνηγήσουν. Πατέρας και γιος δεν ξέρουν πώς θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Δεν ξέρουν καν πώς θα βγάλουν την νύχτα.

Κριτική και εντυπώσεις

Το πολύ καλό σενάριο υπογράφει ο Brad Ingelsby. Από τη μία πλευρά είναι μια ιστορία με αστυνομικούς και εγκληματίες και από την άλλη καταπιάνεται με τη σχέση πατέρα και γιου. Ο Shawn και ο Danny, ο Jimmy και ο Mike. Ο Danny έχει γίνει ήδη χειρότερος από τον πατέρα του. Ο Mike δεν μοιάζει καθόλου στον δικό του κι ούτε θέλει να έχει καμία σχέση μαζί του. Έτσι όμως που έρχονται τα πράγματα, αναγκάζεται να συνεργαστεί μαζί του για να σωθούν.

Στην σκηνοθεσία είναι ο καταπληκτικός Jaume Collet-Serra που συνεργάζεται με τον Liam Neeson για τρίτη φορά μετά το Non Stop και το Unknown. Για τον Liam Neeson και τον Ed Harris δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι και οι δυο πάρα πολύ καλοί ηθοποιοί και στέκονται στην ταινία ως αντάξιοι αντίπαλοι. Ο Joel Kinnaman μας άφησε καλύτερες εντυπώσεις από την ερμηνεία του στο RoboCop. Ο Vincent D Onofrio, ως ο αδιάφθορος ντετέκτιβ Harding, ξεχωρίζει με το ταλέντο του και ο rapper Common είναι πολύ πειστικός στο ρόλο του αδίστακτου εκτελεστή Andrew Price.

Η “Νυχτερινή Καταδίωξη” (“Run All Night”) είναι ένα πολύ δυνατό θρίλερ με σκηνές δράσης που κόβουν την ανάσα. Δείτε το και δεν θα το μετανιώσετε!

Νυχτερινή Καταδίωξη – Run All Night – Trailer (Full HD, Greek subs)

Νυχτερινή Καταδίωξη (Run All Night) - Trailer (Greek subs)Νυχτερινή Καταδίωξη (Run All Night) – Trailer (Greek subs)

Συντελεστές

Σενάριο

Brad Ingelsby

Σκηνοθεσία

Jaume Collet-Serra

Ηθοποιοί

Ed Harris – Shawn Maguire
Liam Neeson – Jimmy Conlon
Joel Kinnaman – Mike Conlon
Boyd Holbrook – Danny Maguire
Bruce McGill – Pat Mullen
Genesis Rodriguez – Gabriela Conlon
Vincent D Onofrio – Detective Harding (as Vincent D’Onofrio)
Lois Smith – Margaret Conlon
Common – Andrew Price
Beau Knapp – Kenan Boyle
Patricia Kalember – Rose Maguire
Daniel Stewart Sherman – Brendan
James Martinez – Detective Oscar Torres
Radivoje Bukvic – Victor Grezda
Tony Naumovski – Samir
Lisa Branch – Angela Banks
Holt McCallany – Frank
Aubrey Joseph – Curtis ‘Legs’ Banks
Nick Nolte – Uncle Eddie
Giulia Cicciari – Catelyn Conlon
Carrington Meyer – Lily Conlon
Gavin-Keith Umeh – Officer Randle
Malcolm Goodwin – Officer Colston
Ernie Anastos – TV Newscaster
Al Trautwig – TV Sportscaster
Roderick Hill – Billy Conlon
Ella June Conroy – Kirsten
Allison Byron – Little Girl
Andy Murray – Paul
John Cenatiempo – Tommy
Adam Willett – Mike’s Sparring Partner
Jessica Ecklund – Frank’s Wife
Caden Draper – Young Boy #1
Jase Draper – Young Boy #2
Tony White – Jimmy’s Cab Driver
Dan Domingues – Uncle Ricky
Ray Quinlan – MSG Ticket Attendant
Rene Cadet – MSG Security Guard
Melissa Beech – Young Mother
Major West – Gruff Man
Dorothi Fox – Nervous Old Woman
Devon O’Brien – Eric
Jelani Robert Joseph – Marcus
Barrington Walters Jr. – Terrell
Ryan ‘Fame’ Quinlan – Young Cop
Gil Deeble – Veteran Cop
Michael Romeo Ruocco – Officer #1
Lauren Slakter – Nurse
Adam Nelson – NYPD Homicide Detective (Jerry)
Dennis Duswalt – Dirty Cop
Jacqueline Murphy – Party Guest #1
Shamik Watson – Marcy Teen at Entrance Steps
Ed Buster Mass – Boxing Referee
Michael A. Rupolo Jr. – Legs’s Sparring Partner

Παραγωγή και Διανομή

`
Energy Entertainment
RatPac-Dune Entertainment
Vertigo Entertainment
Tanweer

Α.Α.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.