Κεράσια και βύσσινα χωρίς κουκούτσια εύκολα! .: Κολπάκια .: Ματιά
 

Κεράσια και βύσσινα χωρίς κουκούτσια εύκολα!

Και το ξεκουκούτσιασμα γίνεται παιχνιδάκι…

Γράφει: Matia Gr
Κεράσια και βύσσινα χωρίς κουκούτσια εύκολα!

Τα κεράσια και τα βύσσινα είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα στις αρχές του καλοκαιριού. Οι συνταγές που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε άπειρες, αλλά το ξεκουκούτσιασμα βάζει φρένο στην επιθυμία μας; Υπάρχει λύση!
Θα χρειαστούμε ένα μπουκάλι με στόμιο αρκετά πιο λεπτό από τα κεράσια ή τα βύσσινά μας. Η Άπω Ανατολή τώρα θα προσφέρει ένα χέρι βοηθείας! Πως; Παίρνουμε το μπουκάλι. Ακουμπάμε πάνω στο στόμιό του το κεράσι ή το βύσσινο (αν έχει κοτσάνι το βάζουμε προς τα κάτω) και με ένα τσοπ στικ (chopstick) πιέζουμε το κεράσι μέχρι να αποχωριστεί το
κουκούτσι του. Τόσο απλά και τόσο καθαρά (γιατί κουκούτσια και κοτσάνια μαζεύονται μέσα στο μπουκάλι)! Έτοιμοι για κερασόπιτες και γλυκό του κουταλιού βύσσινο; Έτοιμοι!

  Καβουροσαλάτα, της Κατερίνας
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.