Πιροσκί με πατάτα .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Πιροσκί με πατάτα

Υλικά: 1 κιλό πατάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο 1/2 κύβο νοστιμιάς λαχανικών διαλυμένο σε μισή κούπα νερό Αλάτι, πιπέρι Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Καταρχήν φτιάχνουμε την βασική ζύμη για πιροσκί, ακολουθώντας τις οδηγίες […]

Γράφει: Matia Gr
Πιροσκί με πατάτα
Υλικά:

1 κιλό πατάτες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κύβο νοστιμιάς λαχανικών διαλυμένο σε μισή κούπα νερό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καταρχήν φτιάχνουμε την βασική ζύμη για πιροσκί, ακολουθώντας τις οδηγίες της συνταγής που θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ!
Στην συνέχεια θα ετοιμάσουμε την γέμιση: Βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο πριν το τέλος και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Λιώνουμε τις πατάτες και τους προσθέτουμε ανακατεύοντας συνεχώς το νερό με τον κύβο νοστιμιάς και το μείγμα με τα κρεμμυδάκια.
Ανοίγουμε σε μικρά πιροσκί τη ζύμη μας και την γεμίζουμε με το μείγμα της πατάτας. Κλείνουμε καλά πιέζοντας και τηγανίζουμε τα πιροσκί με πατάτα σε άφθονο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.