Ρύζι μακρύκοκκο στον ατμό .: Εύκολες συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ρύζι μακρύκοκκο στον ατμό

Ετοιμάστε νόστιμο και σπυρωτό μακρύκοκκο ρύζι, πολύ εύκολα, στον ατμομάγειρα σας. Αν θέλετε να αποφύγετε και το αλάτι υπάρχει ένα κολπάκι. Δείτε τη συνταγή…

Γράφει: Matia Gr
Ρύζι μακρύκοκκο στον ατμό
Υλικά:

1 φλυτζάνι μακρύκοκκο ρύζι
1 λεμόνι
Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο ειδικό δοχείο του ατμομάγειρα μας το ρύζι και 2 φλυτζάνια νερό. Ανάβουμε τον ατμομάγειρα και μετά από 40 λεπτά το ρύζι μας είναι έτοιμο και σπυρωτό. Για να αποφύγουμε την προσθήκη αλατιού, κάνουμε το εξής κολπάκι. Στύβουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε λίγο ελαιόλαδο με τον χυμό του. Με το μείγμα αυτό περιχύνουμε το ρύζι μας αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον ατμομάγειρα και το αφήνουμε για πέντε με δέκα λεπτά να τραβήξει την γεύση και τα αρώματα του λεμονιού και του ελαιόλαδου!
Προσωπικά προτιμώ τις συσκευασίες μακρύκοκκου ρυζιού που μέσα τους έχουν και ένα ποσοστό από άγριο ρύζι (είναι τα κατάμαυρα σπόρια). Έχει μια ξεχωριστή γεύση που μου αρέσει πολύ! Καλή σας όρεξη!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.