Τσιπς μπανάνας .: Σνακ .: Ματιά
 

Τσιπς μπανάνας

Ένα απολαυστικό σνακ που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Γράφει: Matia Gr
Τσιπς μπανάνας
Υλικά:

2 μπανάνες όχι υπερώριμες
4 κουταλιές λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλάτι ή ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε πολύ λεπτές στο μαντολίνο. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ και τις αλείφουμε ανακατεύοντας με τα δάχτυλα να πάει παντού το λάδι. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε πάνω του τις ροδέλες της μπανάνας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι ή ζάχαρη. Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για περίπου είκοσι λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι μπανάνες. Προσέχουμε όμως κατά την διάρκεια του ψησίματος μήπως κάποια κινδυνέψει να παραψηθεί (γιατί είναι λεπτότερη από τις άλλες) και την αφαιρούμε. Γευστικό και υγιεινό σνάκ! Απολαύστε το!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.