15λεπτα ΓΕΥΜΑΤΑ .: Βιβλία Συνταγών .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

15λεπτα ΓΕΥΜΑΤΑ

Ένα ισορροπημένο και ενδιαφέρον βιβλίο καθημερινής μαγειρικής!

Γράφει: Matia Gr
15λεπτα ΓΕΥΜΑΤΑ

Τίτλος: 15λεπτα Γεύματα
Συγγραφέας: Jamie Oliver
Εκδόσεις Διόπτρα
ISBN: 978-960-364-534-4
Τιμή: 29,50€
Σελίδες: 288
Ημ/νια Έκδοσης: 05/11/2012
Μεταφραστής: Βούλα Αυγουστίνου
Κατηγορία: Μαγειρική

Κεντρική Ιδέα:
Το ιδανικό βιβλίο για όλους εκείνους που έχουν περιορισμένο χρόνο(οικογένειες, φοιτητές, επαγγελματίες) και ψάχνουν μια εύκολη, γρήγορη αλλά συνάμα και γευστική συνταγή.

Συνοπτική Περιγραφή:
Το βιβλίο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό που όλοι εσείς, το κοινό, θέλετε και ζητάτε: ταχύτατα, γευστικά, θρεπτικά γεύματα, τα οποία μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά, όλη την εβδομάδα.

Η δημιουργία αυτών των συνταγών ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα, και φρόντισα να είναι μεθοδικές, έξυπνες και διασκεδαστικές, μια ιδανική ευκαιρία για κοινωνικές επαφές, και φτιαγμένες με όμορφα υλικά και θα σας καταπλήξουν με τις σπουδαίες γεύσεις τους. Πιθανότατα δεν θα ξαναγράψω άλλο τέτοιο βιβλίο μαγειρικής στη ζωή μου, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το βιβλίο αυτό θα γίνει κλασικό και θα σας εφοδιάσει με τις ικανότητες που χρειάζεστε ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε υπέροχα φαγητά με εκπληκτική ταχύτητα.

Πήρα ιδέες από τις μαγειρικές όλου του κόσμου, υιοθέτησα γεύσεις που αγαπάμε όλοι μας, έπαιξα με κλασικά πιάτα κοτόπουλου, φιλέτου και ζυμαρικών, επηρεάστηκα από φαγητά του δρόμου ασιατικής εμπνεύσεως, καθώς και από εξαιρετικές γεύσεις της μαροκινής κουζίνας, εκτίμησα τις σαλάτες ως ολοκληρωμένα γεύματα, και πολλά ακόμα. Βασικά, προσπάθησα να παρουσιάσω όλα εκείνα τα διάφορα είδη φαγητών που «ψήνουν» όλους εσάς εκεί έξω. Επίσης, τα γεύματα αυτά είναι μερικά από τα ταχύτερα και ευκολότερα που έφτιαξα ποτέ μου.

Δοκιμάσαμε τις συνταγές του βιβλίου ξανά και ξανά ώστε να είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι αυτό το βιβλίο θα σταθεί ένας αξιόπιστος οδηγός για εσάς, μακάρι και για την οικογένειά σας, όταν αποφασίσετε να τους μυήσετε κι εκείνους στα μυστικά του ώστε να το απολαύσουν. Νομίζω ότι θα το λατρέψετε – προσωπικά, είμαι εξαιρετικά περήφανος γι’ αυτό.

Χωρίς αμφιβολία, είναι το πιο ισορροπημένο και ενδιαφέρον βιβλίο καθημερινής μαγειρικής που έχω δει – και αν τα 30λεπτα Γεύματα σας άρεσαν, με αυτό σίγουρα θα ξετρελαθείτε.

O συγγραφέας:
Ο Jamie Oliver άρχισε να μαγειρεύει στην παμπ των γονιών του, The Cricketers, στο Κλέιβερινγκ του Έσεξ, σε ηλικία οκτώ ετών. Φεύγοντας από το σχολείο, άρχισε τη μαγειρική του σταδιοδρομία που τον οδήγησε στο River Café, όπου, όπως είναι γνωστό, τον εντόπισε μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών.
Η τηλεοπτική και συγγραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1999 με τη σειρά του Γυμνού Σεφ. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, δημιούργησε το εστιατόριο Fifteen στο Λονδίνο, κατάφερε να αλλάξει τα σχολικά γεύματα στη Βρετανία και έφερε αληθινή επανάσταση στο σπιτικό μαγείρεμα. Το φιλανθρωπικό του ίδρυμα προσπαθεί να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων μέσα από το φαγητό. Το ίδρυμα διαχειρίζεται τον όμιλο εστιατορίων Fifteen, ο οποίος εκπαιδεύει άνεργους νέους για να εξασφαλίσουν μια θέση στη βιομηχανία εστίασης, όπως και τα κέντρα Ministry of Food που παρέχουν βασική μαγειρική εκπαίδευση στον κόσμο. Ο Jamie δημιούργησε επίσης το Home Cooking Skills, ένα πρόγραμμα τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης για σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και το Kitchen Garden Project, ένα καινούριο πρόγραμμα μαγειρικής εκπαίδευσης για παιδιά δημοτικού.
Στις επιτυχημένες επιχειρήσεις του συμπεριλαμβάνονται οι όμιλοι εστιατορίων Jamie’s Italian και Union Jacks, καθώς και διάφορες σειρές προϊόντων διατροφής και μη.
Ο Jamie γράφει για περιοδικά που εκδίδονται στη Βρετανία και σε πολλά μέρη του κόσμου, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το δικό του Jamie’s Magazine. Το πλέον δημοφιλές βιβλίο του, 30λεπτα Γεύματα, ανέβηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλο στις λίστες των μπεστ σέλερ και έχει σημειώσει τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στη Βρετανία, στην κατηγορία των μη λογοτεχνικών βιβλίων. Ζει στο Λονδίνο και το Έσεξ με τη γυναίκα του, Τζουλς, και τα παιδιά τους.

Δυνατά Σημεία:
O Jamie Oliver είναι η πιο αναγνωρίσιμη προσωπικότητα παγκοσμίων στο χώρο της μαγειρικής.
Το προηγούμενο βιβλίο του Jamie τα 30λεπτα γεύματα, έγινε στην Ελλάδα το απόλυτο best seller μαγειρικής τη χρονιά που πέρασε. Τα δύο βιβλία μπορούν να συνδυαστούν για να κάνουν το ιδανικό δώρο.
Η Διόπτρα έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό site που υποστηρίζει και ανατροφοδοτεί το περιεχόμενο του βιβλίου http://www.dioptracooking.gr. Οι αναγνώστες μπορούν να δουν επεξηγηματικά βίντεο με τον Jamie και να απολαύσουν ορισμένες από τις καλύτερες συνταγές του.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.