Φρουτο-τούρτα καρπούζι .: Ανοιξιάτικες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Φρουτο-τούρτα καρπούζι

Η συνταγή για την τούρτα με τις λιγότερες θερμίδες είναι εδώ! Το μόνο που απαιτεί είναι να έχουμε κάποια επιδεξιότητα στο μαχαίρι!

Γράφει: Matia Gr
Φρουτο-τούρτα καρπούζι

Φρουτο-τούρτα καρπούζι

Υλικά:

1 Καρπούζι χωρίς σπόρια (κατά προτίμηση)
Σαντιγύ
Αμύγδαλο φιλέ
Λίγες φράουλες
1 Ακτινίδιο
Όποιο άλλο φρούτο θέλουμε

Εκτέλεση:

Πρώτα από όλα θα κόψουμε το καρπούζι. Το κόβουμε κάθετα κάνοντας δύο τομές. Η πρώτη είναι λίγους πόντους μετά την άκρη του και η δεύτερη είναι ανάλογη του ύψους που θέλουμε να έχει η τούρτα μας. Παίρνουμε λοιπόν αυτή τη λωρίδα καρπουζιού και βάζουμε κάθετα το μαχαίρι μας γύρω γύρω ώστε να πάρουμε μόνο την σάρκα του ολόκληρη αφήνοντας σαν δαχτυλίδι την φλούδα του.
Φρουτο-τούρτα καρπούζι
Βάζουμε τη σάρκα του καρπουζιού σε μια τουρτιέρα και αλείφουμε γύρω γύρω με την σαντιγύ. Κόβουμε φράουλες και ακτινίδια και τα άλλα φρούτα και τα διακοσμούμε στο πάνω μέρος του. Καβουρδίζουμε λίγο αν θέλουμε το φιλέ αμύγδαλο (προσοχή γίνεται αμέσως) και το στολίζουμε στο γύρω γύρω του. Την αφήνουμε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά και μετά… Η φρουτότουρτα καρπούζι είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.