Κοτόπουλο με κάρυ (Ινδικό κοτόπουλο) .: Διεθνής Κουζίνα .: Ματιά
 

Κοτόπουλο με κάρυ (Ινδικό κοτόπουλο)

Υλικά: 1 κιλό πράσα 3/4 κιλού φιλέτο κοτόπουλου 1 κόκκινη πιπεριά 1 κίτρινη πιπεριά 2 κύβους νοστιμιάς κοτόπουλου Αλάτι, πιπέρι λευκό 1 φύλλο δάφνη Λίγο μαϊντανό 3 κουταλιές βούτυρο 3 κουταλάκια γκαράμ μασάλα (Garam […]

Γράφει: Matia Gr
Κοτόπουλο με κάρυ (Ινδικό κοτόπουλο)
Υλικά:

1 κιλό πράσα
3/4 κιλού φιλέτο κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
2 κύβους νοστιμιάς κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι λευκό
1 φύλλο δάφνη
Λίγο μαϊντανό
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλάκια γκαράμ μασάλα (Garam Masala)
2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τα πράσα μας σε ροδέλες και τις πιπεριές σε τετραγωνάκια. Πλένουμε τα φιλέτα μας, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε κομματάκια. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή πολύ βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και μέσα τσιγαρίζουμε το Garam marsala για δύο λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κοτόπουλο, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και τα λαχανικά μας. Συνεχίζουμε να τα ανακατεύουμε για 7 λεπτά. Ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε ένα λίτρο περίπου νερό και εκεί μέσα διαλύουμε τους κύβους νοστιμιάς. Προσθέτουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μας, τον ζωμό κοτόπουλου, αλάτι, λευκό πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για δέκα περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με ρύζι και κάρυ και το γαρνίρουμε με φύλλα δάφνης και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.