Πως καθαρίζουμε (ξεκουκουτσιάζουμε) βύσσινα ή κεράσια .: Συνταγές .: Ματιά
 

Πως καθαρίζουμε (ξεκουκουτσιάζουμε) βύσσινα ή κεράσια

Έτσι ξεκουκουτσιάζω βύσσινα ή κεράσια χωρίς καθόλου κόπο!

Γράφει: Matia Gr
Πως καθαρίζουμε (ξεκουκουτσιάζουμε) βύσσινα ή κεράσια

Πρώτα από όλα βγάζουμε όλα τα κοτσάνια και φυλλαράκια (αν υπάρχουν). Στη συνέχεια πλένουμε τα βύσσινα φροντίζοντας να μείνουν όσο λιγότερο χρόνο γίνεται βουτηγμένα στο νερό. Στη συνέχεια φοράμε ρούχα πρόχειρα και ποδιά.

Βάζουμε σε μια λεκανίτσα τα βύσσινα, έχουμε μπροστά μας ένα πιάτο και δεξιά μας ένα ποτήρι. Παίρνουμε έναν μεσαίου μεγέθους συνδετήρα και τον κάνουμε να δημιουργήσει μια ορθή γωνία Γ. Κρατώντας στο δεξί χέρι με τον δείκτη και τον αντίχειρα την μικρότερου μήκους πλευρά του συνδετήρα τον μπήγουμε στο μέρος που θα ήταν το κοτσάνι, τρυπάμε και στρίβουμε (σαν να προσπαθούμε να ξεκλειδώσουμε μια κλειδαριά). Μετά την πλήρη περιστροφή που κάναμε τραβάμε προς τα έξω και βλέπουμε πως το κουκούτσι έχει μείνει πάνω στον συνδετήρα. Λυγίζουμε το χέρι δεξιά και πέφτει το κουκούτσι στο ποτήρι. Αφήνουμε το καθαρισμένο βύσσινο να πέσει στο πιάτο.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαζευτούν αρκετά στο πιάτο. Ελέγχουμε μήπως κατά λάθος έχει πέσει κουκούτσι στο πιάτο.

Ρίχνουμε τα καθαρισμένα βύσινα σε μεγάλη κατσαρόλα. Σε κάθε στρώση από βύσινα πασπαλίζουμε με μέρος της ζάχαρης που θα χρησιμοποιήσουμε στην συνταγή μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.