Σταφύλι

Σταφύλι

Υλικά:

2 κιλά σταφύλια σταφίδα
1 κιλό ζάχαρη
1/4 λεμόνι
3 βανίλιες

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρόγες από τα κοτσάνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ρόγες των σταφυλιών, τη ζάχαρη και ένα φλιτζάνι νερό. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι, τις βανίλιες και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μία βράση. Κατόπιν κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει. Όταν κρυώσει το φυλάμε σε γυάλινα βάζα.

Για να γίνει το γλυκό σταφύλι, τραγανό και σφικτό, δείτε το κολπάκι που μας έστειλε η Μαρκαντωνάκη Κατερίνα, κάνοντας κλικ εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment