Κυδώνι

Last modified date

Κυδώνι

Κυδώνι

Ένα λαχταριστό γλυκό κουταλιού που θα απολαύσουν ιδιαίτερα όσοι αγαπάνε τη γεύση των κυδωνιών!

Υλικά:

3 κιλά κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι
Κλωναράκια αρμπαρόριζας

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε λεπτές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη και τα κυδώνια. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου αρχίσει το σιρόπι να δένει. Εν τω μεταξύ έχουμε στύψει το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό του στο γλυκό. Αφού πάρει μια βράση, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα. Με σκεπασμένη την κατσαρόλα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αφού αφαιρέσουμε την αρμπαρόριζα, το βάζουμε στα γυάλινα βάζα που θα το φυλάξουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment