Ματιά

Κυδώνι

Ένα λαχταριστό γλυκό κουταλιού που θα απολαύσουν ιδιαίτερα όσοι αγαπάνε τη γεύση των κυδωνιών!

Κυδώνι

Υλικά:

3 κιλά κυδώνια
2 κιλά ζάχαρη
1 λεμόνι
Κλωναράκια αρμπαρόριζας

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε λεπτές λωρίδες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη και τα κυδώνια. Τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου αρχίσει το σιρόπι να δένει. Εν τω μεταξύ έχουμε στύψει το λεμόνι και προσθέτουμε το χυμό του στο γλυκό. Αφού πάρει μια βράση, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την αρμπαρόριζα. Με σκεπασμένη την κατσαρόλα, αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και αφού αφαιρέσουμε την αρμπαρόριζα, το βάζουμε στα γυάλινα βάζα που θα το φυλάξουμε.

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κουταλιού

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;