Πάβλοβα

Last modified date

Pavlova

Πάβλοβα

Υλικά:

1 βάση μαρέγκας
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος (2 x 200ml)
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες
Λίγο σιρόπι φράουλας
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να στέκεται αλλά να μην γίνει βούτυρο. Αυτό το πετυχαίνουμε χτυπώντας στην αρχή στη πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ κι όσο πλησιάζει η κρέμα μας να δέσει και να γίνει σαντιγί, χαμηλώνουμε ταχύτητα έτσι ώστε να προλάβουμε να σταματήσουμε εγκαίρως. Την απλώνουμε πάνω στην βάση μαρέγκας, ρίχνοντας σιρόπι φράουλας έτσι ώστε να σχηματίσει όμορφες γραμμές. Κρατάμε κάποιες φράουλες για διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις κόβουμε και τις πολτοποιούμε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω απ’ τη σαντιγί και διακοσμούμε με κομμάτια από τις φράουλες που κρατήσαμε.

Σχετικά άρθρα