Πάβλοβα

Πάβλοβα από τα χεράκια σας με αυτή την συνταγή

Γράφει: Matia Gr
Πάβλοβα

Υλικά:

1 βάση μαρέγκας
2 κουτάκια κρέμα γάλακτος (2 x 200ml)
1/2 κιλό φράουλες φρέσκες
Λίγο σιρόπι φράουλας
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να στέκεται αλλά να μην γίνει βούτυρο. Αυτό το πετυχαίνουμε χτυπώντας στην αρχή στη πολύ δυνατή ταχύτητα του μίξερ κι όσο πλησιάζει η κρέμα μας να δέσει και να γίνει σαντιγί, χαμηλώνουμε ταχύτητα έτσι ώστε να προλάβουμε να σταματήσουμε εγκαίρως. Την απλώνουμε πάνω στην βάση μαρέγκας, ρίχνοντας σιρόπι φράουλας έτσι ώστε να σχηματίσει όμορφες γραμμές. Κρατάμε κάποιες φράουλες για διακόσμηση και τις υπόλοιπες τις κόβουμε και τις πολτοποιούμε μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω απ’ τη σαντιγί και διακοσμούμε με κομμάτια από τις φράουλες που κρατήσαμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα