Ματιά

Σπαγγέτι ολικής με σπανάκι

Απλό αλλά πολύ γευστικό πιάτο κατάλληλο και για τις ημέρες νηστείας.

Σπαγγέτι ολικής με σπανάκι

Υλικά:

1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
1/2 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 κύβος νοστιμιάς λαχανικών
Λίγη κανέλα τριμμένη
Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε τον βραστήρα μας με νερό (1,7lt) και τον ανάβουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και την ανεβάζουμε στη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα μπαχαρικά μας, τον κύβο, το αλάτι και το σπανάκι. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα και μόλις μαλακώσει καλά το σπανάκι μας, προσθέτουμε και το καυτό νερό του βραστήρα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε και τα μακαρόνια μας. Ανακατεύουμε τακτικά και μόλις γίνουν τα ζυμαρικά μας, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο και αν θέλουμε φρεσκοτριμμένο πιπεράκι.
Σημείωση: Αν δεν είμαστε vegan και δεν νηστεύουμε, μπορούμε να πασπαλίσουμε με μπόλικο τριμμένο τυράκι. Του πάει… τρέλα! 🙂

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα