Γαρνιτούρα λεμονιού για κέικ και γλυκά

Γαρνιτούρα λεμονιού για κέικ και γλυκά

Μια εξαιρετική γαρνιτούρα για κέικ και σιροπιαστά γλυκά που φτιάχνεται στο πι και φι!

Υλικά:

1 λεμόνι (την φλούδα του)
100γρ. νερό
50γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά το λεμόνι και αφαιρούμε την φλούδα του ώστε να πάρουμε λεπτές και μακριές λωρίδες από αυτήν. Σε μια γαλατιέρα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε κατόπιν το ξύσμα του λεμονιού αφήνοντάς το να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν οι λωρίδες μαλακές και το ζουμάκι να γίνει σιρόπι. Αφαιρούμε τις λωρίδες από το σιρόπι και σιροπιάζουμε το γλυκό μας. Διακοσμούμε το γλυκό με τις λωρίδες του λεμονιού και το παρουσιάζουμε μυρωδάτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment