Σαλάτα πράσινη με ξερά φρούτα και σως μελιού, της Βιβής

Σαλάτα πράσινη με ξερά φρούτα και σως μελιού, της Βιβής

Οι Κρητικοί χρησιμοποιούν πολύ συχνά στην διατροφή τους το μέλι. Οι σαλάτες τους δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Ετοιμάστε μια λαχταριστή πράσινη σαλάτα με ξερά φρούτα και μέλι και φέρτε μια γεύση του ευλογημένου αυτού νησιού στο τραπέζι σας

Υλικά για την σαλάτα:

Μαρούλι, ρόκα, αντίδια και σπανάκι σε ίσες ποσότητες
Ξερά σύκα ψιλοκομμένα
Σταφίδες
Κουκουνάρι
Γραβιέρα Κρήτης κομμένη σε κυβάκια
Υλικά για τη σως:
Ελαιόλαδο
Ξύδι ή λεμόνι
Χυμό ενός ξινού πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Ελάχιστο κύμινο

Εκτέλεση:

Όλα τα λαχανικά τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε να στεγνώσουν και μετά τα ψιλοκόβουμε. Σε σέικερ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για την σως.
Σε μια μεγάλη μακρόστενη πιατέλα στρώνουμε το μαρούλι και τα υπόλοιπα χορταρικά. Ρίχνουμε τα σύκα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, τη γραβιέρα και λίγο πριν σερβίρουμε τη σως.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.

Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικ εδώ!

Σχετικά άρθρα