Χταπόδι σαλάτα με μπέικον

Last modified date

Χταπόδι σαλάτα με μπέικον

Μια σαλάτα που συνδυάζει βουνό (χοιρινό) και θάλασσα (χταποδάκι), φέρνοντας σε ένα πιάτο δύο από τις πλέον αγαπημένες μας γεύσεις.

Υλικά:

2 κούπες χταπόδι βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
1/2 κούπα μπέικον σε κομματάκια
1/2 κούπα μαγιονέζα
1 κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2-3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι τζίντζερ ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (το χυμό του)
1 κουταλάκι ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε το σέλινο, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο, ελαφρά, το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το χταπόδι, το μπέικον, το κρεμμύδι και τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει από αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να σταθούν για πέντε λεπτά και σερβίρουμε.