Ελιές θρούμπες

Ελιές θρούμπες

Υλικά:

Ελιές πολύ ώριμες
Αλάτι χοντρό
Λίγο λάδι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τις ελιές. Σε μια πάνινη σακούλα (ή παλιά μαξιλαροθήκη) τοποθετούμε τις ελιές ανακατεμένες με χοντρό αλάτι. Πάνω από τη σακούλα βάζουμε ένα βάρος είτε πέτρα είτε κάποιο βαρύ αντικείμενο. Κάτω από τη σακούλα βάζουμε ένα ταψί για να τρέχουν μέσα του τα ζουμιά από τις ελιές. Καθημερινά όμως πλένουμε αυτό το ταψί ώστε να μην μένει το ζουμί και κάνει τις ελιές μας να χαλάσουν. Μετά από δέκα μέρες τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε ένα βάζο με λίγο λάδι.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment