Ματιά

Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα με μέλι

Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα φτιαγμένη από τα χεράκια σας. Απολαύστε την όλο τον χρόνο με αυτήν την απλή και πανεύκολη συνταγή!

Σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα με μέλι

Υλικά:

12 λεμόνια ζουμερά ακέρωτα
8 κούπες νερό
1 1/2 – 2 κούπες μέλι ή ανεπεξέργαστη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε σχολαστικά τα λεμόνια και τα ξύνουμε να πάρουμε το τρίμμα της φλούδας τους με έναν αποφλοιωτή (πίλερ) αποφεύγοντας το λευκό μέρος. Τοποθετούμε το νερό και το μέλι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε καυτό όπως είναι το μείγμα μας πάνω στο ξύσμα του λεμονιού και το αφήνουμε μέχρι να κρυώσει για 3/4 της ώρας περίπου. Όσο περιμένουμε να κρυώσει στύβουμε τα λεμόνια και τα σουρώνουμε. Σουρώνουμε επίσης το μείγμα με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Μέσα στο βάζο με το χυμό του λεμονιού προσθέτουμε το μείγμα με το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Η σπιτική συμπυκνωμένη λεμονάδα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε!

Σημείωση: Αν θέλουμε να καταψύξουμε την συμπυκνωμένη λεμονάδα μας θα πρέπει να έχουμε υπόψιν πως ο όγκος της θα μεγαλώσει. Γι αυτό σε πλαστικό μπουκάλι αφήνουμε ελεύθερο χώρο (πατάμε και λίγο να φύγει ο αέρας). Αν θέλουμε να την καταψύξουμε σε γυάλινο αφήνουμε ακόμη περισσότερο χώρο.

Οδηγίες για την αραίωση της συμπυκνωμένης λεμονάδας:
1/2 λίτρο συμπυκνωμένης λεμονάδας
1 1/4 κούπας νερό (350 ml)
Ρίχνουμε την μία κούπα νερό και στη συνέχεια λίγο λίγο δοκιμάζουμε πως ακριβώς θα θέλαμε την λεμονάδα μας!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποτά χωρίς αλκοόλ

γιορτάζειΠοιος γιορτάζει σήμερα γιορτάζειποιος γιορτάζει αύριο γιορτάζειμεθαύριο γιορτάζειΠοιος γιόρταζε χτες;