Πουρές πατάτας αλά Ιταλιάνα

Πουρές πατάτας αλά Ιταλιάνα

Μια ξεχωριστή συνταγή για πουρέ πατάτας με άρωμα Ιταλίας. Με μπέικον, αυγά, παρμεζάνα και μοτσαρέλα θα σας καταπλήξει με την νοστιμιά του. Τυχαίο; Δεν νομίζω

Υλικά:

1 1/2 κιλό πατάτες
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη
5 φέτες μπέικον
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες με λίγο νερό σε καπακωμένη κατσαρόλα. Μόλις βράσουν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα και ψιλοκόβουμε το μπέικον. Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό μπαστούνι προσθέτοντας το γάλα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα τυριά και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τον πουρέ σε πυρέξ. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχεδιάκια στην επιφάνειά του πουρέ. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment