Εγκ νογκ – Eggnog

Last modified date

Eggnog

Εγκ νογκ – Eggnog

Ξενόφερτο μεν, γευστικότατο δε! Δοκιμάστε το και… καλές γιορτές!

Υλικά για 4 ποτήρια:

4 αυγά
4 βανίλιες
8 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλάκια ρούμι
2 φλιτζάνια γάλα

Εκτέλεση:

Θα πρέπει να προσέξουμε την προέλευση των αυγών επειδή αυτά δεν θα μαγειρευτούν. Στην αρχή ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Παίρνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν πολύ. Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα 4 ποτήρια μας, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα κενό στο πάνω μέρος.
Πλένουμε σχολαστικά τα ποδαράκια του μίξερ και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια μαρέγκα σφιχτή. Μοιράζουμε αυτή τη μαρέγκα στα 4 ποτήρια και τα σερβίρουμε κρύα με καλαμάκι.

Σχετικά άρθρα

1 Response

  1. Gεια σας ,σας παρακαλω αν γινεται βαλτε και εικονες διπλα για να βλεπουμε ειμαι μικρη σε ηλικια και η κυρια μας ειχε πει να βρουμε μια συνταγη χριστουγεννιατικη αλλα δεν βρισκω ΤΙΠΟΤΑ και δεν αντεχω αλλο μου αρεσουν ε οι συνταγες αλλα δεν ξερω αν ειναι ωραιες για να τις δωσω σστη κυρια μου ! σας παρακαλω βαλτε και καμια εικονουλα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment