Η νηστίσιμη πίτα της Ματιάς (όταν δημιουργούμε στην κουζίνα) .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Η νηστίσιμη πίτα της Ματιάς (όταν δημιουργούμε στην κουζίνα)

Μια εξαιρετική γλυκιά πίτα για τις ημέρες της νηστείας! Είναι βέβαιο πως, όταν τη δοκιμάσετε, θα τη φτιάχνετε και στις άλλες περιόδους του χρόνου! 🙂

Γράφει: Matia Gr
Η νηστίσιμη πίτα της Ματιάς (όταν δημιουργούμε στην κουζίνα)
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (δύο φύλλα)
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
3/4 κούπας ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλα
4 κουταλιές βιτάμ
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε σε νερό, για λίγη ώρα, τα αμύγδαλα. Τα στραγγίζουμε και τα ξεφλουδίζουμε. Κατόπιν τα περνάμε από το μούλτι να κοπούν αλλά όχι να λιώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κούπες νερό και τη ζάχαρη. Την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ζωηρά να διαλυθεί. Όταν το μείγμα μας πήξει, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και δύο κουταλιές βιτάμ και το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας. Αλείφουμε καλά την βάση και τα πλάγια ενός πυρέξ με μία κουταλιά βιτάμ και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας έτσι ώστε να καλύπτει και τα πλαϊνά του πυρέξ. Αδειάζουμε από πάνω το μείγμα, το στρώνουμε και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Από πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και το πατάμε στις άκρες του να ενωθεί με το κάτω. Αν χρειαστεί να κόψουμε το πάνω φύλλο ώστε να μην περισσεύει τότε φτιάχνουμε σχεδιάκια με τα οποία διακοσμούμε την πίτα μας στο πάνω μέρος της. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνειά της. Την αλείφουμε με την τελευταία κουταλιά βιτάμ και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Την ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.