Ματιά

Αρακάς με πατάτες

Ένα γευστικό πάντρεμα αρακά με πατάτες, που θα σας δείξει ότι και κοκκινιστός ο αρακάς δεν είναι κακός.

Αρακάς με πατάτες

Υλικά:

450γρ. αρακά κατεψυγμένο
5 πατάτες
1 κονκασέ
1 κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
1 κουταλιά αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε μικρά σχετικά κομμάτια. Το ίδιο κάνουμε και με το κρεμμύδι μας. Ψιλοκόβουμε, με ένα ψαλίδι, τον άνηθο μας.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας. Ρίχνουμε και ένα λίτρο καυτό νερό και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν οι πατάτες και ο αρακάς μας, ανακατεύοντας που και που (περίπου για μία ώρα).

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί προϊόν προσωπικής του εργασίας.

Σχετικά άρθρα