Ματιά

Αυγά μάτια σε στάκα (Κρήτης), της Χρύσας Παραδείση

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Αναζητώντας την Χρύσα Παραδείση», της Μαρίας Τσοσκούνογλου!

Γράφει: Matia Gr
Αυγά μάτια σε στάκα (Κρήτης), της Χρύσας Παραδείση

Υλικά:

Αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
Στάκα (ή τσίπα από βρασμένο γάλα)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζετε στο τηγάνι ελάχιστο λάδι, το ζεσταίνετε και σπάζετε μέσα με προσοχή τα αυγά. Ρίχνετε γύρω από τα αυγά αρκετή στάκα και τα αφήνετε να σιγοψηθούν έως ότου πήξουν. Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

Σημείωση: Την στάκα στην Κρήτη την βγάζουν με αλλεπάλληλα βρασίματα του γάλακτος που είναι ολόπαχο και δίνει άφθονο καϊμάκι.

Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο «Αναζητώντας την Χρύσα Παραδείση», της Μαρίας Τσοσκούνογλου!

Σχετικά άρθρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διασήμων