Ματιά

Πιροσκί, της Λιλίκας

Πολύ νόστιμα σας λέω… Εύκολα κ γρήγορα… Δοκιμάστε τη συνταγή… θα τα αγαπήσουν όλοι… Πάω να σιδερώσω… τέρμα η κουζίνα για σήμερα… Καλό απόγευμα αγάπες μου…

Πιροσκί, της Λιλίκας

Υλικά:

1200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κούπα γάλα
1 κούπα νερό
6 κουταλιές βιτάμ λιωμένο
1 αυγούλι
1 κουταλάκι ζαχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό με το γάλα να γίνουν χλιαρά, μέσα ρίχνουμε τη μαγιά κ τη ζάχαρη κ λίγο αλεύρι. Κάνουνε έναν χυλό κ ρίχνουμε το βιτάμ, το αλάτι, το αυγούλι κ το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα χεράκια. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε να ξεκουραστεί μια ώρα.
Χωρίζουμε πιταράκια 70γρ. κ τα ανοίγουμε όπως σας δείχνω στο βίντεο… Γεμίζουμε με ότι μας αρέσει κ τηγανίζουμε χαμηλά σε ηλιέλαιο.

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Σχετικά άρθρα