Παγωτό βανίλια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Παγωτό βανίλια

Υλικά: 500γρ. κρέμα γάλακτος 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 3 βανίλιες 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και ένα φλιτζάνι παγωμένο νερό. Αφού τα χτυπήσουμε καλά […]

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό βανίλια
Υλικά:

500γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και ένα φλιτζάνι παγωμένο νερό. Αφού τα χτυπήσουμε καλά με το μίξερ, βάζουμε το μπωλ στην κατάψυξη για μία ώρα περίπου, μέχρι να αρχίσει να παγώνει στις άκρες του. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε στη γρήγορη ταχύτητα την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγύ, προσέχοντας να μην σφίξει πολύ. Τη σαντιγύ αυτή προσθέτουμε στο μπωλ με το παγωτό, το ανακατεύουμε ελαφρά και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Όταν μισοπαγώσει το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και σε λίγες ώρες είναι έτοιμο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.