Παγωτό καραμέλα, της Χριστίνας Κ. .: Γλυκά .: Ματιά
 

Παγωτό καραμέλα, της Χριστίνας Κ.

Υπέροχο σπιτικό παγωτό καραμέλα, με τη συνταγή της Χριστίνας Κ.

Γράφει: Matia Gr
Παγωτό καραμέλα, της Χριστίνας Κ.

Παγωτό καραμέλα, της Χριστίνας Κ.

Υλικά:

1 κουτί ερμόλ (φυτική σαντιγύ)
1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
1/2-1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε για 10 λεπτά το ερμόλ στο μίξερ να φουσκώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τέλος την κρέμα γάλακτος. Σε ένα κατσαρολάκι κάνουμε καραμέλα τη ζάχαρη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα (δείτε αναλυτικά την τεχνική για καραμέλα κάνοντας κλικ εδώ). Αδειάζουμε την καραμέλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε. Ρίχνουμε πάνω της τους ξηρούς καρπούς και την αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Σπάζουμε την καραμέλα σε κομμάτια και την ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του παγωτού και ανακατεύουμε. Βάζουμε το παγωτό καραμέλα στο ψυγείο να παγώσει και μετά απολαμβάνουμε τη φίνα γεύση του.

Τη συνταγή μας έστειλε η Χριστίνα Κ., την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.